No hi ha més cera que la que crema

No hi ha més cera que la que crema

Hoooooooooola, bona hora a tothom!

De rampoines, per les cases, tots en guardem. Amunteguem de mena natural una tona i mitja d’objectes perquè… ves! sempre pensem que els acabarem tornant a reutilitzar en qualsevol altre moment. I, de fet, fem molt bé de cavil·lar d’aquesta manera ja que, tampoc cal anar llençant a cada dos per tres les coses que hem hagut de menester un cop i, més, quan sabem que, de ben segur, tard o d’hora, les acabarem fent servir de nou (tot i que… nou, nou, precisament, llavors, ja no ho són)

2128 Llorenç Aquilà. No hi ha més cera que la que cremaBé, siguin nou, dinou o les vegades que faci falta, bo és que reciclem les coses perquè, de fet, (ja us ho diré) en el fons, és la millor manera d’estalviar calerons. Sí! I, d’això, la gent d’aquesta ferma terra, en sabem molt. Ah, i que… a més a més, de retruc, contribuïm a fer més sostenible lo planeta i evitar lo canvi climàtic? Doncs, sí, també! però, no ens enganyem, ho fem per les peles. Què, penseu que sóc un garrepa? No diré que no. Ara, com molts de vosaltres, eh? Sí, que us creieu?

Va, que us faig la prova de les espelmes, d’acord? Ah, en què consisteix? Fàcil, només cal que escolteu i, mentalment, us traslladeu a lloc. Som-hi? Esteu a punt? Ep, aviso! Si les veieu, sigueu benvinguts al club dels “agarrats”. Ara, si no les albireu, és que, llavors, sou de casa bona. (disculpin)

Bé, que és tard i vol ploure… Comencem? Va, traslladem-nos i, remenem-nos per la cuina de casa. Sí? Al menjador, la família, ha acabat el segon plat i ja és l’hora dels postres. Damunt lo taulell de marbre de la cuina tenim un pastís d’aniversari i cal que posem les espelmes. Què, les diviseu? Sí? On són? Les heu tret d’un calaix o bé d’un armari? Estan dintre d’una bossa de plàstic, en una capseta de cartró? Eh, que sí? Ho he endevinat, veritat? Sóc un geni!! Ara bé, com sabreu si sou uns rates? Doncs, contemplant el pastís amb les espelmes posades. Si aquestes són de mides, colors o gruixos diferents, això, voldrà dir que les heu bufat més d’una vegada. Clar que, llavors, sí les necessiteu numerades, segur que sempre falta un número o altre. Eh que sí? I, per tal situació, us recomano que tingueu un retolador a prop per afegir la xifra que falti i llestos! (tot plegat, continuarà sent “cutre” però serveix… i “barato”)

Una esbufegada ben forta… i, fins a la propera!