Nova temporada

Nova temporada

Jesús Ventura

Iniciem una nova temporada del FES TA FESTA. De fet, en un programa com el nostre que no s’atura mai, podríem parlar d’una gran temporada ininterrompuda en la que és el cicle natural de l’any el que marca punts d’inflexió moltes vegades quasi imperceptibles.

Però les arrels marquen. I el fet d’haver estat durant 20 temporades dins la programació d’una emissora convencional ens ha fet agafar la tradició (una mesura lògica per un programa com el nostre), de començar la temporada al voltant de l’Onze de setembre i cloure-la per Sant Joan, deixant pels mesos d’estiu uns programes, diguem-ne, més lleugers i musicals. Refrescants, com diu el tòpic radiofònic, tot i que no crec que ningú hagi pogut demostrar mai que aquestes fórmules radiofòniques hagin baixat ni un grau la temperatura, ni tant sols de cap receptor que les sintonitzi. És el que tenen els tòpics.

De fet, la nostra proposta estiuenca ha estat, pensem, prou densa en continguts. Hem estrenat dues seccions noves, “Els secrets de l’Etnològic”, d’en Gustau Molas, i els “Contes i mentides”, de l’Albert Estengre, que ja us avancem avui que tindran continuïtat en la temporada que iniciem: primer com a reposicions i a partir del 2012 amb nous espais. D’altra banda, en Carles Esteve no descansa a l’estiu, i les seves cròniques estiuenques acostumen a ser les més farcides de castells i bones actuacions de les colles. Enguany, fins i tot hem tingut una crònica des de l’Índia. Ja ho veieu. No ens estem de res.

I també us podem anunciar que a partir del mes de gener tindrem alguna secció nova. I canvis al web. D’idees en tenim moltes, de ganes i d’il·lusió anem també sobrats. I esperem també les vostres suggerències. El FES TA FESTA internàutic serà com vosaltres vulgueu que sigui. Les possibilitats del mitjà són immenses i, si en teniu ganes, a poc a poc les anirem descobrint i assaborint plegats.

Avui, iniciem doncs una nova temporada. La tercera a INTERNET, la vint-i-dosena en la nostra modesta història. 74 programes a la xarxa. 1863 en total. A la nostra web, hi trobareu més de 200 seccions publicades… Quan mirem enrere, sovint no ens ho acabem de creure. Han passat 23 anys i, malgrat tot, us podem assegurar que en cap moment ens ha envaït la rutina. Portem quasi un quart de segle parlant sempre del mateix i, en canvi, sempre és diferent. Àdhuc per a nosaltres.

I aquest fet només té un secret: que parlem de Cultura Popular i Tradicional, una temàtica immensa, que per definició conserva i preserva però que també es renova, que cada any és igual però distinta, i que és tant rica i substanciosa que cicle a cicle ens permet redescobrir-la i gaudir-la de nou.

I per això, i també perquè creiem que la Cultura Popular i Tradicional i l’Associacionisme que genera són absolutament imprescindibles en el moment que viu la nostra nació catalana, seguirem endavant. Pensem que tenim l’obligació de posar-hi el nostre petit gra de sorra. A la gent del FES TA FESTA ens queda encara molta corda. Només ens cal una cosa: que ens continueu fent companyia.