Un Sant Fèlix amb
onze castells de gamma extra
(Crònica 02/09/2014)

Un Sant Fèlix amb
onze castells de gamma extra
(Crònica 02/09/2014)

La diada de Sant Fèlix ha marcat el cap de setmana casteller. El dissabte, 30 d’agost, és va viure una de les jornades més complertes de la magna diada. Totes els castells van ser de gran categoria, setze construccions a partir dels castells de 9. En total onze gamma extra, dos d’ells de la màxima dificultat. El 3de10 verd, el 4 net de la Joves, la millor diada de la Jove i la lluita de la Vella, obrint de 2de9, queden per el record. Com també la ronda final amb quatre pilars de 8.

Els Castellers de Vilafranca van coronar el 3de10 amb folre i manilles, el desè assolit per els Verds. Va saltar per dalt després de cornar-se, tot i presentar opcions de descarregar. En la primera ronda van estrenar també el 4de9 amb folre i agulla. A la tercera mànega van agafar aire amb un 4de9 amb folre i van cloure brillantment amb el pilar de 8 amb folre i manilles.

La Colla Joves Xiquets de Valls va estar molt encertada i van estar a punt de donar la campanada. Van estrenar el 5de9 amb folre, que van descarregar a la segona ronda, i van coronar el 4de9 sense folre a la tercera. A més van carregar per segon cop al seu historial el pilar de 8 amb folre i manilles. El castell d’inici va ser el 3de9 amb folre.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va fer la seva millor diada de mai, fent gala dels galons de gamma extra per Sant Fèlix. Van completar novament el 5de9 amb folre i el 9de8, a més van coronar per segon cop el pilar de 8 amb folre i manilles. Van obrir de 3de9 amb folre.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls també va fer grans castells però eclipsats en una diada de tan gran nivell. Van completar de sortida el primer 2de9 amb folre i manilles. Després no van tenir premi amb el 5de9 amb folre que va quedar a un cop de peu de ser coronat. Van culminar el 3de9 amb folre i el 4de9 amb folre, aquest darrer al segon intent. També van carregar el pilar de 8 amb folre i manilles, el primer de l’any.

Diades locals a Vilafranca

El divendres 29 els Xicots de Vilafranca van fer la tripleta de 8, descarregant el 2de8 amb folre que no completaven des del 2007. Actuació que van repetir el dia de Sant Ramon. La Colla Jove Xiquets de Vilafranca van estrenar també el 2de7, no l’havien completat mai abans, descarregant-lo dos cops. Els Castellers de Vilafranca van fer la tripleta vilafranquina a la vigília de sant Fèlix i l’endemà, dia 31, el 4de9 amb folre, 4de8 amb agulla, 7de8 i pilar de 7 amb folre.

Resta de diades

A Sitges es va viure una bona diada el diumenge a la tarda. Els Minyons de Terrassa i van portar el 9de8, el 3de9 amb folre i el 4de9 amb folre. Els Xiquets de Reus van estrenar el 5de8 a més de fer el 2de8 amb folre i el 3de8.

A Torredembarra, Santa Rosalia, els Xiquets de Tarragona hi van dur el 3de9 amb folre, el 5de8 i el 2de8 amb folre, també van desmuntar un intent de pilar de 6. Els Nens del Vendrell hi van plantar el 4de8.

A la seva festa major, els Xics de Granollers van coronar el 2de8 amb folre al segon intent. D’entrada havien fet el 3de8. Els Castellers de Barcelona van fer el 4de8 amb agulla, el 3de8, el 4de8 i el pilar de 6. Els Castellers de Sabadell hi van portar la clàssica de 8.