Orada al forn

Orada al forn

Orada al forn a la meva manera

 

El forn ens permet un resultat immillorable i sorprenent, per qui no cuina gaire, amb un resultat  excel·lent. A més a més portar  una plata amb un peix al forn sempre farà festa.

La recepta que acompanyo aquest és una orada al forn amb algunes verdures i patates, també la podeu fer amb llobarro o corvina.

Els ingredients per a 4 persones:

  •  2 orades
  • 3 o 4 patates segons la mida
  • 3 tomàquets mitjans
  • 2 grans d’all encamisats i julivert del jardí
  • 1 llimona
  • 1 bitxo petit
  • 1 branca de farigola i 2 fulles de llorer
  • 1 copa de vi blanc
  • sal la quantitat necessària
  • pebre en gra al vostra gust
  • Oli d’oliva verge extra varietat Arbequina la quantitat necessària

 

La preparació uns 20 minuts:

  • Demanem a la peixateria que ens netegin i escatin el peix.
  • Per salar i netejar millor el peix. Dissoldre un 7% de sal en aigua bullin, quan s’hagi refredat submergim el producte, en aquest cas l’orada, entre 5 a 15 minuts n’hi ha prou. Reservem. D’aquesta manera aconseguirem que quedi net i alhora amb el punt òptim de sal
  • Pelem, rentem i tallem les patates en làmines
  • Pelem la ceba i la tallem en juliana
  • Els tomàquets nets per la meitat.
  • Tallem la llimona en rodanxes
  • Pre-escalfem el forn a 180º C


La cocció
uns de 8 a 10 minuts segons el forn:

  • En una plata que pugui anar al forn, posem un raig d’oli d’oliva extra verge i estenem les patates tallades, salem, i al damunt de les patates posem la ceba i el bitxo. Les patates triguen una mica més que el peix en fer-se, per això és convenient posar-les una estona abans.
  • Ho posem al forn i anem controlant, en uns 10 minuts estarà mig cuit.
  • Retirem la plata del forn i posem al damunt de les patates i la ceba les orades cap i cuades amb les rodanxes de llimona a la ganya i a l’interior, les herbes aromàtiques: la farigola, el llorer, el julivert i el tomàquet, els grans de pebre i ho amanim amb un raig d’oli generós i ho introduïm, de nou, al forn durant uns 7 o 8 minuts fins que acabi la cocció. Ho podeu comprovar amb una forquilla tocant el llom d’una de les orades si la carn es separa fàcilment de l’espina estaran fetes.
  • Poc abans d’acabar la cocció afegir pel damunt la copa de vi blanc. Tancar el forn. Esperar 5 minuts, portar a taula.
  • Presentar sense la pell i l’espina i acompanyar de les patates i les verdures.

 

Bo no, boníssim!
Que vagi de gust!