Orada al forn
Orada al forn a la meva manera
El forn ens permet un resultat immillorable i sorprenent, per qui no cuina gaire, amb un resultat excel·lent. A més a més portar una plata amb un peix al forn sempre farà festa.
La recepta que acompanyo aquest és una orada al forn amb algunes verdures i patates, també la podeu fer amb llobarro o corvina.
Els ingredients per a 4 persones:
- 2 orades
- 3 o 4 patates segons la mida
- 3 tomàquets mitjans
- 2 grans d’all encamisats i julivert del jardí
- 1 llimona
- 1 bitxo petit
- 1 branca de farigola i 2 fulles de llorer
- 1 copa de vi blanc
- sal la quantitat necessària
- pebre en gra al vostra gust
- Oli d’oliva verge extra varietat Arbequina la quantitat necessària
La preparació uns 20 minuts:
- Demanem a la peixateria que ens netegin i escatin el peix.
- Per salar i netejar millor el peix. Dissoldre un 7% de sal en aigua bullin, quan s’hagi refredat submergim el producte, en aquest cas l’orada, entre 5 a 15 minuts n’hi ha prou. Reservem. D’aquesta manera aconseguirem que quedi net i alhora amb el punt òptim de sal
- Pelem, rentem i tallem les patates en làmines
- Pelem la ceba i la tallem en juliana
- Els tomàquets nets per la meitat.
- Tallem la llimona en rodanxes
- Pre-escalfem el forn a 180º C
La cocció uns de 8 a 10 minuts segons el forn:
- En una plata que pugui anar al forn, posem un raig d’oli d’oliva extra verge i estenem les patates tallades, salem, i al damunt de les patates posem la ceba i el bitxo. Les patates triguen una mica més que el peix en fer-se, per això és convenient posar-les una estona abans.
- Ho posem al forn i anem controlant, en uns 10 minuts estarà mig cuit.
- Retirem la plata del forn i posem al damunt de les patates i la ceba les orades cap i cuades amb les rodanxes de llimona a la ganya i a l’interior, les herbes aromàtiques: la farigola, el llorer, el julivert i el tomàquet, els grans de pebre i ho amanim amb un raig d’oli generós i ho introduïm, de nou, al forn durant uns 7 o 8 minuts fins que acabi la cocció. Ho podeu comprovar amb una forquilla tocant el llom d’una de les orades si la carn es separa fàcilment de l’espina estaran fetes.
- Poc abans d’acabar la cocció afegir pel damunt la copa de vi blanc. Tancar el forn. Esperar 5 minuts, portar a taula.
- Presentar sense la pell i l’espina i acompanyar de les patates i les verdures.
Bo no, boníssim!
Que vagi de gust!