Paraula dita res no acredita, paraula escrita tot ho testifica

Paraula dita res no acredita, paraula escrita tot ho testifica

Sí que diem que paraula donada, paraula sagrada, però també hem sentit a dir que les paraules se les enduu el vent. I és ben cert. La paraula dita no sempre és recordada o és susceptible de ser manipulada, tergiversada o modificada a pler.

Aquesta dita em recorda sempre el joc dels disbarats (per aquí m’han dit… i per allà m’han contestat…) o el del telèfon, on, com més vegades reproduïm una paraula o una frase, amb les modificacions que, involuntàriament, hi va introduint cada participant, el text inicial acaba transformat en un altre missatge que no té res a veure amb el primer.

I això que en el joc provoca hilaritat, en altres contextos pot provocar greus inconvenients o problemes. M’havies dit… M’havies promès… Mentin papers i callin barbes.

Paraula dita res no acredita, paraula escrita tot ho testifica