Patint, patam, Patum
Crònica 14/06/2011

Crònica de Bernat Salarich

Patint, patam, Patum
Crònica 14/06/2011

Els Castellers de Vilafranca fan la seva tripleta més matinera a Berga, en l’acte d’agermanament de la Patum amb els castells

Jornada històrica i emotiva a la plaça de Sant Pere de Berga aquest diumenge, on per primera vegada s’hi va plantar un castell de 9. De fet va ser per partida doble i amb una actuació digne de les millors places castelleres. De forma primerenca els Castellers de Vilafranca és van anotar la tripleta màgica. Els verds van fer, en una actuació en solitari, el 3de9, castell que van fer patint, i van estrenar d’una sola tacada, patam, el 4de9 i el 5de8. A més també van plantar el pilar de 7. Una actuació magnifica en un ambient entregat i festiu de Patum.

El 3de9 dels Verds Foto: R. Tarrés

Els vilafranquins també van actuar divendres a les festa del barri del Poble Nou de Vilafranca on van fer entre d’altres el 3de8, el 4de8, el pilar de 6 i el 3de7 per sota (un castell que feia 18 anys que no completaven

A destacar l’actuació a les festes de la Creu Alta de Sabadell. Els Castellers de Sabadell van sorprendre amb una matinera clàssica de 8, descarregant el segon 3de8 del seu historial i repetint la seva millor actuació històrica tot i estar a mitja temporada. Allà els Bordegassos de Vilanova van coronar el 5de7 i els Castellers de Terrassa van fer castells de 7.

A l’Arboç la Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer el 3de8 i el 4de8, mentre va carregar la torre de 7. La Colla Joves Xiquets de Valls va fer també el 3de8 i el 4de8, a més del 5de7. Els Minyons de l’Arboç van fer castells bàsics de 7.

Al Vendrell la Colla Jove Xiquets de Tarragona va fer la clàssica de 8 i els Nens del Vendrell van provar el 4de8 sense èxit. Finalment apuntar la clàssica de 8 i pilar de 6 que va fer la Colla Vella dissabte a Reus, els Xiquets de Reus hi van fer el 5de7 i la Colla Jove de castellers de Sitges el 3de7 amb l’agulla.