Pilar de 7 dels Borinots
(Crònica 8/07/2013)

Pilar de 7 dels Borinots
(Crònica 8/07/2013)

Els Castellers de Vilafranca van fer dissabte davant de la catedral de Tarragona la millor actuació que s’ha vist fins al moment en aquesta temporada. Van completar la tripleta vilafranquina, la segona de l’any, i van estrenar el pilar de 7 amb folre. Els Xiquets de Tarragona, amfitrions de la cita, van tornar a completar el 2de8 amb folre, el 3de8 i el 4de8.

A la mateixa hora a Barcelona, tancant els actes del 20è aniversari, els Castellers de Sants van completar el primer pilar de 7 amb folre del seu historial (foto article). També va coronar el 3de9 amb folre i van descarregar el 5de8 i el 2de8 amb folre. La Colla Jove Xiquets de Tarragona van descarregar el 3de9 amb folre en aquesta mateixa diada, a més també van completar el 5de8 i el 4de8. Els Castellers de Sabadell hi van fer el 2de8 amb folre, el 3de8 i el 4de8.

Aquest diumenge al migdia els Sagals d’Osona van descarregar per primer com la clàssica de vuit a Vic, estrenant el 3de8. Els Castellers de la vila Gràcia hi van portar el 2de8 amb folre, el 3de8 i el 4de8. Els Capgrossos de Mataró hi van fer la clàssica de vuit.

A la tarda a Barberà del Vallès els Castellers de Sabadell van fer el 2de8 amb folre, el 3de8 i el 4de8. Els Xics de Granollers van fer el 4de8 i el 2de7 i els Castellers d’Esplugues el 4de7 amb l’agulla.

De la resta d’actuacions apuntar que els Capgrossos van fer dos 4de8 el dissabte a la tarda, un al barri Molins de Mataró i l’altre a Barcelona a la festa de la Cruïlla de Cultures. A la festa catalana de Barcelona els Castellers de Barcelona van fer la clàssica de vuit i els Castellers de Lleida el 2de7. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer el 2de7 a Salou.