Pont amb castells de 8
Crònica 30/04/2012

Pont amb castells de 8
Crònica 30/04/2012

Primers castells de 8 de la Jove de Tarragona i Vella de Valls

Diada de 8 a la Sagrada Família

Aquest cap de setmana, malgrat el pont de l’1 de maig, s’han pogut veure castells de mèrit en dues places. Amb l’estrena en els vuit pisos de la Jove tarragonina i la Vella vallenca.

A la diada d’aniversari del local de la Jove de Tarragona s’han produit les novetats més  destacades de la jornada. La Jove local ha completat la clàssica de 8, amb els primers 3de8 i 4de8 de la temporada. La torre ja l’havien fet per sant Jordi. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha obtingut el mateix resultat. Els rosats estrenant els tres castells de la clàssica en la segona actuació de l’any. Els Nens del Vendrell hi han estrenat el 5de7.

A la festa major de la Sagrada Família, a Barcelona, s’han vist cinc castells de 8 aquest diumenge. Els Castellers de Sants han tornat a bastir el 3de8, 4de8 i 5de7, tal com van fer la setmana passada a Sitges. La Colla Joves Xiques de Valls també ha fet la mateixa actuació, repetint l’actuació realitzada fa vuit dies a Vilanova. Val dir que el 4de8 ha estat al segon intent, el primer desmuntat. Els Xiquets de Tarragona també han repetit repertori, el que van fer el diada de sant Jordi a casa seva. Ha estat el seu primer 4de8 a domicili de l’any. La colla anfitriona, els Castellers de la Sagrada Família, han plantat els dos castells sostre de l’entitat en el dia del seu desè aniversari. El 5de7, el tercer del seu historial, i el 4de7 amb l’agulla.

S’aboleixen els despenjaments i es puntuen els nous castells

La comissió que analitza la dificultat dels nous castells i proposa les puntuacions a de cara al Concurs ha aprovat la inclusió de noves estructures. També l’abolició dels dos despenjaments permesos en un castell descarregat, a partir d’ara tots els castells hauran d’arribar correctament al peu de castell. Pel que fa als nous castells introduits hi figuren els inhabituals 5 amb l’agulla i els cada cop més freqüents 7, sorgits de la suma d’un 4 i un 3. També s’ha valorat el 4de10 per sobre de 3de10, i l’nimaginable 9de9 amb folre per sobre dels dos castells de 10. El 7de9 amb folre queda puntuat  just per darrera del 5de9 folrat. El 5de9 amb l’agulla es puntua per sobre del 3 de 9 amb l’agulla. La torre de 9 sense manilles segueix superant a tots i continua com al castell més valorat dels realitzats a l’era moderna. Dos castells inèdits, el pilar de 9 i el 3de9 sense folre, son els més ben puntuats de la nova taula. Les novetats es presentaran aquest mes de maig.