Posen fil a l’agulla
Crònica 09/05/2011

Crònica de Bernat Salarich

Posen fil a l’agulla
Crònica 09/05/2011

Els verds alcen el primer 4 de 8 amb l’agulla en un cap de setmana d’estrenes

El 4 de 8 amb l’agulla dels Verds

A punt d’inciar-se la temporada dels castells de 9, previst per aquest diumenge a Vilafranca, els Verds han posat fil a l’agulla. Diumenge a Sants els Castellers de Vilafranca van fer el primer 4de8 amb l’agulla de l’any, també van fer la torre de 8 i el 3de8. Van renunciar, però, a l’espadat final de qualitat. En aquesta diada els amfitrions, els Castellers de Sants, van estrenar el 3de8 i van reeditar el 4de8 i la torre de 7. A la vigília els borinots ja havien estrenat la torre. Els Capgrossos de Mataró van fer també la clàssica de 8, amb l’estrena dels dos castells bàsics de 8.

Destacar també l’actuació en pròpia plaça dels Minyons de Terrassa, dissabte passat a la fira modernista. Van alçar el millor repertori malva del que va d’any. Van estrenar el 2de8 amb folre i van plantar també el 4de8, el 3de8 i el pilar de 6.

A Lleida es va veure una altra clàssica de 8. La Colla Vella dels Xiquets de Valls reapareixia després de la Candela, i ho va fer amb els dos castells de 8 i l’estrena del 2de7. Els rosats també van fer el segon pilar de 6 de l’any. Davant de la Paeria, els Castellers de Lleida van carregar el 2de7 i van fer dos intents de 4de8 que van desmuntar, eren els primers castells de 8 que intentaven enguany. Els de Reus van fer el 5de7 com a millor castell.

A Barcelona, Nou Barris, la Jove de Tarragona va tornar a fer el 4de8 i 3de8, acompanyats del 4de7 amb l’agulla. Tot a l’espera del 2de7, estrena que encara no s’ha produït. Els Castellers de Barcelona van estrenar-hi el 4de8 i la torre de 7.

També a Barcelona, a casa dels Castellers de la vila de Gràcia és van veure castells de mèrit. Els graciencs van fer el 4de8 a la segona, després d’un desmuntat. També van fer la torre de 7. Els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Terrassa van fer castells de 7 en aquesta diada.

A Cabra del Camp la Colla Joves Xiquets de Valls va portar el 3de8 i el 2de7, desmuntant també un intent previ de 3de8. Allà els de Vilanova van fer castells de 7.

Finalment a Salt els Castellers de Sabadell van portar-hi la torre de 7, mentre els Marrecs locals van fer castells de 7.