Premis Baròmetre Casteller 2019

Premis Baròmetre Casteller 2019

Castellers de Mediona i Jove de Vilafranca

4de7 @demediona

Aquesta serà la sisena temporada en què s’entregaran els trofeus del Premi Baròmetre Casteller a les colles que pugen un pis, el pròxim dissabte 14 de desembre en una nova edició de la Nit de Castells. Enguany amb la novetat de la inclusió de la categoria per a les colles que recuperen el seu màxim nivell.

Dues colles seran distingides aquesta temporada amb el Premi Baròmetre Casteller: els Castellers de Mediona i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca. En els darrers dies algunes colles més han provat castells que els haguessin suposat rebre de retruc el reconeixent però finalment seran dues colles –el nombre més baix des de la creació del guardó l’any 2014–.

Els Castellers de Mediona van guanyar-se el trofeu ben d’hora. El 27 d’abril, a la diada d’inici dels Xicots de Vilafranca, van descarregar el 4de7. El seu primer castell de 7 en la seva segona temporada d’existència. És l’única colla que ha fet un pis més dins la seva trajectòria històrica i per això rebrà el trofeu de metacrilat en forma de 7 que reconeix el nivell. L’any 2014 van ser cinc les noves colles 7 que van rebre el trofeu; el 2015 van ser tres; el 2016 dues; el 2017 una, i l’any passat dues.