Primer castell de 9 al Baròmetre 2019

Primer castell de 9 al Baròmetre 2019

Els Minyons de Terrassa han pujat el nivell de la temporada i van sumar a la Fira Modernista el primer castell de 9 de l’any. Els malves apareixen en primer lloc del Baròmetre amb el 3de9f, 5de8, 2de8f i Pde6. En segon lloc la Vella de Valls, que no va presentar cap nova entrada aquesta passada setmana, i com a novetat els Moixiganguers d’Igualada en el tercer lloc: els igualadins van estrenar el 2de8f a Lleida i ocupen provisional un lloc de privilegi en el podi casteller.

En els vuit pisos van entrar les novetats del 3de8 dels Marrecs de Salt que van assolir a Banyoles, el 4de8 dels gausacs de Sant Cugat i també el 4de8 dels Tirallongues de Manresa que van fer en actuacions a casa seva. Dues colles més van fer una estrena de 8 a mitges: els Xiquets de Tarragona a Barcelona i els bordeus de Lleida a casa seva van carregar el 4de8. Dels lleidatans hem d’apuntat també el primer 2de7 de l’any. També van estrenar el 2de7 els tarragonins de Sant Pere i Sant Pau.

En els set pisos van pujar com a novetat al Baròmetre el 5de7 de la Jove Barcelona, el 7de7 dels verds de la Sagrada Família i el 4de7 amb l’agulla dels cargolins d’Esplugues. Els micacos de Badalona van fer els primers 3de7 i 4de7 de l’any i els Esperxats de l’Estany van estrenar els set pisos amb el 4de7.

En els sis pisos van pujar el 5de6 dels magentes de Sant Feliu, el 4de6 amb l’agulla dels Sant Feliu, de Santpedor i de les Gavarres. Els quadriculats de l’Adroc van estrenar el 4de6. També van fer els seus primers castell de 6 del 2019 els Salats de Súria, els Minyons de l’Arboç i els Torraires de Montblanc.

En el que portem de temporada, al Baròmetre, hi ha registrada una colla amb castells de 9, 15 colles de 8, 31 colles de 7 i 39 colles de 6. Podeu consultar l’estat de les 86 colles indexades a la web i App del Baròmetre Casteller.