Primeres tripletes de la temporada
(Crònica 16/06/2014)

Primeres tripletes de la temporada
(Crònica 16/06/2014)

Cap de setmana de ple rendiment per algunes colles. Els Verds i les colles dels Xiquets de Valls han fet castells de 9, però hi han hagut més castells destacats a les places.

4 de 9 amb folre de la
Colla Vella dels Xiquets de Valls
(foto: @birreiros)

A l’Arboç, el dissabte, duel d’alta intensitat entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Ambdues colles van fer els mateixos tres castells, aconseguint les primeres tripletes de l’any: el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre (estrena per les dues) i el 4de8 amb l’agulla (sent el primer de la Vella). A la tanda dels pilars els Verds van fer el pilar de 7 amb folre i la Vella el pilar de 6. El diumenge a Berga els Castellers de Vilafranca van tornar a fer una tripleta, la màgica, rodant el 5de8. Allà els Castellers de Barcelona hi va fer la tripleta de 8: 2de8f, 3de8 i 4de8, a més del pilar de 6.

A Valls, el dissabte, la Colla Joves Xiquets de Valls va estrenar el 4de9 amb folre. També va completar el 2de8 amb folre, el 4de8 amb l’agulla i el pilar de 6. Els Nens del Vendrell i els Moixiganguers d’Igualada hi van portar el 4de8. Els igualadins van estrenar un carro gros que  l’endemà diumenge van repetir a la diada del Fort Pienc a Barcelona.

En una altra actuació a Barcelona, al Guinardó, els Castellers de la Vila de Gràcia van coronar el primer 5de8 de l’any.  També van fer el 2de8 amb folre, el 3de8 i el pilar de 6. El dissabte els Castellers de Sabadell van fer a casa seva el 7de8, el 3de8 i el 4de8. Els de Castellers de la Vila de Gràcia van fer el 3de8 i 4de8 i els Castellers de Sant Cugat van completar el primer 3de8 de l’any.

Per últim els Xics de Granollers van fer el 3de8 a Caldes de Montbuí i els Capgrossos de Mataró van completar el 4de8 a Cabrera de Mar, també hi van desmuntar el 3de8.