Programa 042 – 04/02/2011
(Edició 1831)

Programa 042 – 04/02/2011
(Edició 1831)

Jordi Lara

ENTREVISTA A JORDI LARA AL “FES TA FESTA”

Aquesta setmana, la part central del “Fes ta festa” la protagonitza el director del programa NYDIA, de Televisió de Catalunya, que aquest mes de febrer arriba a l’edició número 500.
Però amb en Jordi Lara no parlarem només del NYDIA si no de moltes altres coses, i en especial, del film VENTRE BLANC, la seva primera pel·lícula com a director.
També tindrem les habituals seccions.

 • La COLUMNA, en la que el nostre director, Jesús Ventura, reflexiona sobre l’incidència actual de la festa de la CANDELERA i sobre les seves dites populars associades.
 • ELS TEMES D’EN XINO, amb en Josep M. Francino, que aquesta setmana s’endinsa en el món del jazz de la ma de TETE MONTOLIU, amb la versió que aquest genial pianista va fer d’una popular cançó de JOAN MANUEL SERRAT.
 • DANSES, amb la Berta Miró que ens parla de la BOLANGERA de Castellbò, una altra de les nombroses variants d’aquesta dansa.
 • ELS MINUTS DE L’AGULAR, en els que el nostre estimat LLORENÇ AGUILÀ diserta sobre la quantitat de “quartos” que gastem en rifes i sorteigs de diversa índole.
 • I aquesta setmana recuperem excepcionalment la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que ens resumirà els resultats de la important trobada de 57 colles castelleres celebrada amb motiu de les Festes DECENNALS de Valls.

A més, a les NOTÍCIES ESCOLLIDES, parlem també de diversos temes:

 • La presentació del LLIBRE DELS GEGANTS DE LA CIUTAT, del nostre estimat col·laborador Amadeu Carbó, que tindrà lloc el proper divendres dia 11, a les set de la tarda, ni més ni menys que al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.
  Invitació i reserves
 • La cel·lebració els propers dies 11, 12 i 13 de febrer a Argelaguer, a la comarca de la Garrotxa, d’una nova edició de la VIOLINADA. Un cap de setmana intens per als amants de la música d’arrel.
 • L’inici de les Activitats Extraordinàries 2011 de l’Aula de Música Tradicional i Popular, el programa formatiu del Departament de Cultura que a través del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, vetlla per la promoció dels instruments tradicionals. Del 12 de febrer a l’11 de juny, un munt d’activitats paralel·les a les sis seus permanents de l’Aula: Barcelona, Lleida, Manresa, Salt/Figueres, Tortosa i Vila-seca; i també a Girona i Vilafranca del Penedès.
 • I també que ja estan obertes les inscripcions per a les X Colònies per a Joves Intèrprets de l’Escola Folk del Pirineu. Trobareu tota la informació a www.tradicionarius.cat.

I amb bona música, només ens falta la vostra companyia. Cliqueu a dalt.