Programa 043 – 11/02/2011
(Edició 1832)

Programa 043 – 11/02/2011
(Edició 1832)

LA GUIA D’APLECS 2011 AL “FES TA FESTA”

Aquesta setmana, al “FES TA FESTA” entrevistem a en David Jané, Cap de Premsa de la Federació Sardanista de Catalunya, que ens parla de la presentació de la Guia d’Aplecs de la Sardana 2011, una guia que podeu baixar-vos en PDF des del nostre web.

Guia d’aplecs 2011

Martirà Font

També comentem algunes NOTÍCIES ESCOLLIDES, tant bones com dolentes. D’aquestes darreres, aquesta setmana ho és, lamentablement, el recent traspàs del compositor Martirià Font i Coll, nat a Bordils però banyolí d’adopció, que ens deixava la passada setmana just al moment d’acabar l’enregistrament del programa. I, encara en el camp de les dolentes, si bé en un altre ordre de coses, comentem també aquesta prohibició per part de la Guàrdia Civil de l’actuació dels Miquelets de Catalunya i la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya a la Festa Major de la Mare de Déu de la Gleva, de l’Ajuntament de Les Masies de Voltregà (Osona).

Però també en tenim de bones, de notícies: com ara la celebració a Manlleu, el proper dissabte dia 19, del Desè Aniversari del Memorial Joan Prat, un concert que comptarà amb la participació de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i de la Coral Sant Jordi, i del qual l’Imma Pujol, membre del Grup Sardanista Ocellets del Ter, ens explica tots els detalls.

Pel que fa a les seccions, el menú és el següent:

  • CLÀSSICS DE COBLA, en la que el nostre director Jesús Ventura ens presenta una peça cabdal de la producció del mestre Eduard Toldrà: la sardana “Sol ixent”.
  • LA COLUMNA, que amb el títol de TRADIFACEBOOK constata la ingent presència de la cultura popular i tradicional i del nostre programa en particular dins la més popular de les xarxes socials a Internet.
  • HISTÒRIES DE GEGANTS, amb la Berta Miró, que ens explicarà la llegenda dels gegants de La Ràpita, a l’Alt Penedès, i de com en les darreres setmanes ha augmentat la família gegantera d’aquest nucli urbà del terme municipal de Santa Margarida i Els Monjos.
  • I a l’EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó, també els gegants en són els protagonistes, i en especial la seva relació amb el poeta centenari Joan Maragall.

I molta i bona música. En aquest sentit, la darrera sardana del programa està inclosa al nou CD de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona dedicat a l’obra del mestre Rafael Ferrer i Fitó, del qual enguany se’n commemora el centenari del naixement.
Es titula: “Endavant, sempre”.

Mira! Com nosaltres…