Programa 045 – 25/02/2011
(Edició 1834)

Programa 045 – 25/02/2011
(Edició 1834)

VIII CONCERT DEL DIA DE LA DONA AL “FES TA FESTA”

El Vuitè Concert del Dia de la Dona que tindrà lloc a Tiana el proper dimarts, dia 8 de març, serà el protagonista de la part central del “FES TA FESTA” d’aquesta setmana, amb una entrevista a en Jordi Millàn, secretari de l’Agrupació Sardanista de Tiana, entitat organitzadora de l’acte.

 

També comentem algunes NOTÍCIES ESCOLLIDES.

  • Sembla que no es suspèn el programa educatiu LA SARDANA A L’ESCOLA. La Diputació de Girona i la Generalitat han arribat a un acord per poder-lo mantenir. Veurem en quins termes.
    Jordi Barre
  • Ens han deixat dos noms importants de la nostra música: JORDI BARRE, el cantautor de la Catalunya Nord i MIQUEL TUDELA, compositor i instrumentista de fiscorn
  • I us parlarem també del divendres fort que es preprara al TRADICIONÀRIUS pel proper dia 4 de març, amb les actuacions de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, Pep Gimeno “Botifarra” i La Carrau, entre d’altres.

Pel que fa a les seccions, us proposem les següents:

  • LA COLUMNA, que aquesta setmana està a càrrec de l’Antoni Moliné, President de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, que ens aclareix oficialment com han quedat les coses, després de les prohibicions d’actes de cultura popular amb la presència de trabucaires que va fer la Guàrdia Civil, i de les que us parlàvem la setmana passada.
  • El ROURENFOLK, que torna de nou a la graella, i en el que en Jordi Roura, en aquesta ocasió, ens presenta un MIX de tres versions del tema tradicional “El serpent de Manlleu”, amb els grups Bitayna, Ara va de bo i La Corranda com a protagonistes.
  • Les HISTÒRIES DE GEGANTS, amb la Berta Miró, que ens parlarà dels Gegants de la Ciutat de Barcelona.
  • I l’EXPEDIENT C, de l’Amadeu Carbó, també amb un tema del món geganter, però aquesta setmana relacionat també amb el Carnaval i amb les referències històriques de la presència dels nostres grans personatges en aquesta festa tant emblemàtica.

 

I la música. Aquesta setmana, a part del ROURENFOLK i de sardanes de Francesc Cassú i Miquel Tudela, un tema del grup La Carrau: la Rumba de Nord.
Aquí teniu el video que hi ha penjat al Youtube.