Programa 046 – 04/03/2011
(Edició 1835)

Programa 046 – 04/03/2011
(Edició 1835)

MOLTS I VARIATS TEMES AL PRIMER FES TA FESTA DEL MES DE MARÇ

 

Aquesta setmana, al FES TA FESTA, parlem de en quin estat queda enguany el Cicle Cobla, Cor i Dansa, del Palau de la Música Catalana, ja que aquest cap de setmana hi havia anunciat a diferents mitjans el concert inaugural d’una tretzena edició que sembla que no es celebrarà. Ho aclarirem tot entrevistant a Jaume Comellas, coordinador del Cicle i fins fa poques setmanes, director de la Revista Musical Catalana.

També tindrem les habituals seccions:

  • La COLUMNA, en la que el nostre director, Jesús Ventura, ens parla del treball discogràfic de la Cobla Sant Jordi amb Joan Albert Amargós i Lluís Vidal i de la seva “nominació” als Premis de l’Academia espanyola de les Arts i les Ciències de la Música en la modalitat de jazz.
  • ELS TEMES D’EN XINO, amb en Josep M. Francino, que aquesta setmana ens convida a recordar una cançó tradicional en versió trincaire: aquell “Senyor Ramon” que enganyava a les criades en la versió que en el seu dia van popularitzar els nois de Canet.
  • DANSES, amb la Berta Miró que avui no ens parla d’una dansa en concret sino d’una Web: ENDANSA, una interessant i innovadora iniciativa de l’ASSOCIACIÓ PER LA INNOVACIÓ A LA CULTURA CATALANA, de la que n’és principal promotor el Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, de Les Preses.
  • I ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, en els que aquesta setmana el nostre estimat LLORENÇ AGUILÀ ens alliçona amb un espai titulat “Fer el que toca”.

A més, a les NOTÍCIES ESCOLLIDES, dos temes relacionats amb sengles 150 aniversaris:

  • L’estrena d’una parella de capgrossos “BOMBERS”, el Foc i la Flama, en commemoració del 150è aniversari del Cos de Bombers de Reus. Uns nanos que s’estrenaran el dissabte dia 5 de març, i han estat construïts per el reusenc Manel Llauradó.
  • La intensa activitat de l’exposició commemorativa del 150 aniversari de la primera publicació del CALENDARI DELS PAGESOS. Un exposició que podeu veure durant aquest 2011 a una munió de viles i ciutats d’arreu de Catalunya.

I la bona música. A més del tema d’en Xino, dues sardanes amb títol relacionat amb el mes que iniciem i un tema de Quico el cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, que també us convidem a veure en aquest link del Youtube d’una actuació en directe del grup de les Terres de l’Ebre.

De tot una miqueta, ja ho veieu. Com la vida mateixa.