Programa 047 – 11/03/2011
(Edició 1836)

Programa 047 – 11/03/2011
(Edició 1836)

EL NOU CD DE “LA BISBAL JOVE” I UN MUNT DE COSES MÉS

Amb la celebració del vintè aniversari de La Bisbal Jove com a bandera, els joves components de la cobla empordanesa ens conviden a una experiència realment novedosa. El 19 de març presenten el seu nou treball discogràfic.
En parlem a la part central del FES TA FESTA amb una entrevista al seu director, en Xavier Molina.

Pel que fa a les seccions, us proposem les següents:

  • LA COLUMNA, que aquesta setmana ha redactat l’Amadeu Carbó, i en la que deixa palesa una situació realment curiosa que s’escau a la població de Sant Guim de la Plana, on l’Associació Cultural La Marinada, entitat organitzadora de l’històric Pessebre Vivent dels Oficis Perduts, té seriosos problemes amb el seu Ajuntament.
  • El ROURENFOLK, en el que en Jordi Roura ens presenta aquesta setmana una interessant versió de la cançó tradicional “El bon caçador” a càrrec d’en Xavier Baró.
  • Les HISTÒRIES DE GEGANTS, amb la Berta Miró, que es desplaça cap a la capital de l’Alt Empordà per parlar-nos dels gegants de Figueres: la Gala i en Dalí i uns quants més.
  • I l’EXPEDIENT C, de l’Amadeu Carbó, que en aquesta ocasió sembla voler espantar-nos ja que ens parla de “L’home del sac”.

I també comentem algunes NOTÍCIES ESCOLLIDES:

  • La campanya MOU-TE PER LA CULTURA – SALVEM EL PESSEBRE, que han endegat des de l’Associació Cultural La Marinada, organitzadora del Pessebre Vivent de Sant Guim de la Plana, del que us parlàvem abans.
  • La presentació, el proper dia 26 de març, del llibre 25 ANYS D’HISTÒRIA DE L’AGRUPAMENT D’ESBARTS DANSAIRES, de Ricard Jové i Hortoneda. Aquí teniu la invitació amb tots els detalls.
  • Tota la informació sobre la reinvenció de les FESTCAT, les Escoles d’Estiu de Cultura Popular del Departament de Cultura de la Generalitat. La trobareu també en aquest link.
  • I ens fem ressò també que la revista TORNAVEU, de l’Ens de Comunicació Associativa, ha publicat en el seu darrer número una interessant entrevista amb el nou Director del CPCPTC, en Lluís Puig. Aquest link us hi portarà directament.

I la música. Aquesta setmana, a part del ROURENFOLK, una mostra de la nova proposta de la cobla La Bisbal Jove: EL GURÚ DEL JAÇ, un tema del seu director Xavi Molina. I dues sardanes: EMPENTA, del mateix Xavi Molina i EMPORDANESA, de Joaquim Serra.
——————————————
Avui, el video de la nostra portada està dedicat també a la gent de Sant Guim. El primer lipdub del Pessebre dels Oficis Perduts.

Tenen el seu propi canal de Youtube: http://www.youtube.com/user/santguim