Programa 056 – 13/05/2011
(Edició 1845)

Programa 056 – 13/05/2011
(Edició 1845)

ENTREVISTA A JOAN DOMÈNEC I MONER AL “FES TA FESTA”

 

Joan Domènec

A la part central del programa entrevistem al recentment guardonat amb la Medalla al Mèrit Sardanista, en Joan Domènec i Moner.

A més, tenim les habituals seccions:

  • A LA COLUMNA, el nostre director, en Jesús Ventura, ens parla de l’Associació Joan Manén i de la important feina que té l’associacionisme en aquests propers anys.
  • Una nova CRÒNICA CASTELLERA, que aquesta setmana ens arriba de la ma d’en Bernat Salarich i amb les veus de l’Amadeu i en Jesús.
  • A ELS TEMES D’EN XINO, en Josep M. Francino ens duu una original versió de “El rossinyol”, amb la veu de la Laura Hansen.
  • A les HISTÒRIES DE GEGANTS, la Berta Miró ens parla dels gegants de Moià.
  • I a ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, el nostre estimat Llorenç Aguilà ens fa mirar amb Ulls de gat mesquer.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES, us parlem de la presentació de l’Associació Musical Gaietà Renom que tindrà lloc el dia 18 de maig, al vespre, a la Sala de Cambra del Palau de la Música Catalana. I també en clau musical, parlem de la presentació del llibre “Sona la música – 24 tonades per gralla”, del Patón Soler, una bona mostra de la vitalitat del seguici festiu de la comarca del Penedès i que inclou també un CD.

I més música. Aquesta setmana, a més del “Rossinyol” de la Laura Hansen a ELS TEMES D’EN XINO, tres sardanes de diversa època i factura: un clàssic com “Camprodón”, de Joan Manén; una de ben actual com “Terra de cavallers”, de l’Enric Ortí, inclosa en el nou doble CD de la Sant Jordi del que us parlàvem la setmana passada; i, a cavall entre les dues, quasi un clàssic: “Rossinyolet que vas a França”, de Narcís Paulís.

Diuen que en la variació està el gust. Tasteu el nostre nou FES TA FESTA i a veure que us sembla..