Programa 060 – 10/06/2011
(Edició 1849)

Programa 060 – 10/06/2011
(Edició 1849)

DAVID MIRET, EL CATALÀ DE L’ANY 2010, AL “FES TA FESTA”

 

David Miret

La part central del programa la dediquem a parlar amb el vilafranquí David Miret, el flamant Català de l’any 2010, un home de la cultura popular que ha rebut aquest guardó, segons esmenten els organitzadors, com a reconeixement al món casteller i a la magnífica temporada passada dels Verds. Nosaltres li hauríem donat per moltes més coses. Amb ell parlem de les seves sensacions davant d’aquest premi i de la seva intensa activitat castellera i musical.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES, us parlem de la concessió de la Beca Innovació Cultura Popular de la Fundació Jaume Casademont que han guanyat el grup CABO SAN ROQUE amb el seu projecte “Bestiari”.

I les habituals seccions:

  • La COLUMNA, en la que el nostre director, en Jesús Ventura, ens parla del Dia Universal de la Sardana que se celebrarà el proper diumenge dia 19.
  • La CRÒNICA CASTELLERA, que aquesta setmana ens arriba de nou de la ploma d’en Bernat Salarich i amb les veus de l’Amadeu i en Jesús tot esperant la definitiva recuperació d’en Carles Esteve.
  • Recuperem la secció CLÀSSICS DE COBLA, avui amb una històrica sardana del genial Juli Garreta titulada “Llicorella”.
  • Les HISTÒRIES DE GEGANTS, on la Berta Miró ens parla de la imatgeria gegantera de Valls: els gegants de la Ciutat, els gegantons i el Gegant del Calçot.
  • I a ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, el nostre erudit preferit, en Llorenç Aguilà ens parla de celebracions.

I més música: “L’estrafolari”, un fox-trot d’en Dino Ferrari amb el grup Els Cosins del Sac; i “Amb la mateixa il·lusió”, una sardana del tenorista i compositor Jordi Paulí.

Moltes coses i variades. Potser no haurem fet el “Programa de l’any”. Però si no l’escolteu, no ho sabreu mai.