Programa 061 – 17/06/2011
(Edició 1850)

Programa 061 – 17/06/2011
(Edició 1850)

EL MUSEU ETNOLÒGIC DE BARCELONA AL “FES TA FESTA”

Pep Fornés

Aquesta setmana, a la part central del programa escoltareu una entrevista amb Pep Fornés, director del Museu Etnològic de Barcelona, que ens presenta i acosta a una institució tant impressionant com, malauradament, desconeguda per molts. I ens explicarà també aquesta nova secció del FES TA FESTA que estrenarem d’aquí a quinze dies en la temporada estiuenca, amb el museòleg Gustau Molas, i que es dirà “Els secrets de l’Etnològic”

A més, les habituals seccions:

– A LA COLUMNA, el nostre director Jesús Ventura, ens parla de que en l’aspecte d’internacionalitzar la nostra cultura popular, “Catalonia is diferent”.
– A la CRÒNICA CASTELLERA en Bernat Salarich ens fa un joc de paraules a partir de la gran actuació dels Castellers de Vilafranca a la ciutat de Berga, amb una crònica que ha titulat: Patint, patam, Patum.
– Al darrer ROURENFOLK de la temporada, en Jordi Roura ens porta un tema del grup MARSUPIALIS: el titulat “Alopècia”.
– A DANSES, la Berta Miró ens porta el “Bolero de Torrent”, una dansa del País Valencià que els anys 60 coreografià Salvador Melo i que, segons la gent de Carlet, té una procedència més que discutible.
– I a l’EXPEDIENT C, l’Amadeu Carbó, amb l’arribada de la calor, ens parla de Ventalls, però no dels ventalls de ventar-se: d’uns altres molt curiosos i especials

A les notícies escollides continuem voltant pels Museus Etnològics, ja que parlem de l’exposició “Transhumàncies del Segle XXI”, que residirà fins el proper dia 3 de juliol a “La Gabella”, el Museu Etnològic del Montseny, d’Arbúcies; del recent traspàs del polifacètic compositor Francesc Vila; i del desnonament d’una altra entitat històrica per part del Bisbat de Barcelona: ara els ha tocat als Pessebristes de Sant Joan Despí.

Tot plegat amanit amb sardanes. Entre les que incloem “Lleida, ciutat pubilla”, la que s’interpretarà unificadament a tots els actes que es celebraran el proper diumenge dia 19, el Dia Universal de la Sardana.

No podem resumir-ho més. I ens deixem moltes coses. Feu click al reproductor i escolteu-nos.