Programa 066 – 22/07/2011
(Edició 1855)

Programa 066 – 22/07/2011
(Edició 1855)

EL FLASHMOB XXL D’ARENYS DE MAR AL “FES TA FESTA”

La versió grallera del grup LAIETANS del tema “Wa Yeah” dels Antònia Font, és la base musical d’aquesta nova fusió entre les actuals fórmules de comunicació i la cultura popular. El Flashmob XXL d’Arenys de Mar, protagonitzat per un centenar de gegants i organitzat pels Geganters d’Arenys de Mar, la Regidoria de Cultura i Ràdio Arenys, ha generat el vídeo que us recomanem aquesta setmana. Una fita històrica que s’escaigué el passat dia 10 de juliol a la Riera d’Arenys. No us el perdeu.

A les notícies escollides, us parlem de dos actes pel present cap de setmana:

La Plaça del Gambeto de Riudaura

el dissabte 23, a Riudaura, la Sisena edició de la proposta de música tradicional i popular D’aquí estant veig una estrella – Cançons i tonades tradicionals a Riudaura, un concert que a partir de les 10 de la nit acollirà l’actuació de La criatura verda, Grup La Gresca, Músics de Riudaura, Riutaca i Cantadors de Riudaura;
i el diumenge 24, Homenatge al coreògraf Eduard Ventura, recentment desaparegut, amb l’actuació de diversos esbarts d’arreu del país, a partir de les sis de la tarda, a la Plaça dels Dies Feiners, de Blanes, en un acte organitzat per l’Esbart Joaquim Ruyra i l’Ajuntament blanenc.

També us parlarem de la Festa al Castell de Montjuïc, un acte organitzat per ADIFOLK que esdevindrà un tast del que pot ser el proper Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics que tindrà lloc el primer cap de setmana d’agost a la ciutat francesa de Grenoble.

I a les seccions de l’estiu:

  • La CRÒNICA CASTELLERA, en la que en Carles Esteve manifesta el seu optimisme davant les imminents diades importants que viurem aquestes properes setmanes: “Això fa bona pinta” és el títol de la seva crònica d’avui.
  • CONTES I MENTIDES, amb l’Albert Estengre, que ens explica una història sorprenent: un conte que porta per títol “El marit de la bruixa”.
  • ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, amb en Gustau Molas, que aquesta vegada ens porta un objecte molt petit però que pel seu nom no ho sembla: “El grand Chantecler”.
  • Un CLÀSSICS PER COBLA, en el que en Jesús Ventura ens parla d’Enric Morera i d’una de les seves sardanes més carismàtiques: “Davant la Verge”.
  • I a la reposició de la setmana, una de les DANSES que la Berta Miró ens ha presentat en els darrers mesos: concretament avui, el “Bolero d’Alcúdia de Carlet”.

I a més, molta música: el vals mariner “La Pepa del Port” amb els PORT-BO; el “Bolero a Maria” amb el grup EL CAU DEL LLOP; i dues sardanes: “Bell Port d’Arenys”, de Ricard Viladesau, i “Per això t’ho dic”, la que tanca el nou CD de la cobla Sant Jordi de “Sardanes d’Enric Ortí”.

Moltes coses, ja ho veieu. I les que ens deixem. No us ho perdeu.