Programa 079 – 21/10/2010
(Edició 1868)

Programa 079 – 21/10/2010
(Edició 1868)

UN FES TA FESTA DE SANTORAL

 

I es que no ens en podem estar de comentar i aplaudir aquest espot de promoció dels Castellers de Vilafranca per la seva diada de Tots Sants. No us el perdeu.

D’altra banda, en el bloc dedicat al cap de setmana, parlem també de Sant Martirià, de Banyoles, de la gran Festa Major de la Sardana que es celebra a la capital del Pla de l’estany. I de l’inici aquest diumenge 23 de la Roda d’Esbarts Catalònia. I del Ballabisaura. I de moltes més coses.

A les notícies escollides parlem de XIX Edició de la Beca d’Investigació de Folklore que convoquen anualment la secció espanyola del CIOFF (Consell Internacional d’Organitzacions de Festivals de Folklore i de les Arts Tradicionals) i l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) del Ministerio de Cultura, dotada amb 4.500 €.

I també parlem de la Tardor d’Història a la Finca Sansalvador, uns Cicles de conferències organitzats pel Taller d’Història de Gràcia, de Barcelona, amb la col·laboració de l’Associació Cultural Joan Amades.

I a més, les seccions fixes d’aquesta setmana:

  • LA COLUMNA, en la que el nostre director Jesús Ventura ens parla de les Festes de Sant Martirià i els records personals que aquesta gran manifestació popular li comporta.
  • I la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que ens parla dels tres castells de nou que en van veure el cap de setmana passat a la Diada de Santa Teresa, a El Vendrell, i del primer 4 de 8 de la història dels Castellers de Mallorca.

I les altres seccions d’aquesta setmana:

  • CLÀSSICS DE COBLA, avui amb una obra del mestre Lluís Lloansí, “Preludi i dansa”, que escoltarem en un enregistrament històric de la cobla Barcelona de l’any 1972.
  • HISTÒRIES DE GEGANTS, amb la Berta Miró, que retorna aquesta setmana per explicar-nos la història dels “Gegants d’Olot”.
  • I ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, en els que el nostre bon amic Llorenç se’ns transforma en rapsoda, per recitar-nos uns rodolins vaticinadors que són tradicionals a la Vall del Corb.

I la resta de la selecció musical: les sardanes “50 i endavant!”, de Montserrat Pujolar; i “25”, de Víctor Cordero. I el vals radiofònic “Sintonitzeu…” del grup Radiokuartet.

Ja ho veieu. Molta teca. No ens ho acabarem sense vosaltres.