Programa 085 – 02/12/2011
(Edició 1874)

Programa 085 – 02/12/2011
(Edició 1874)

50 ANYS DE “CAVALL FORT” i ONZE SARDANES PER A L’O.N.C.E.

Aquests són els dos temes centrals d’aquest primer FES TA FESTA de desembre.

Comencem parlant d’aquest CD solidari que han endegat des de la ONCE i que es presentà el passat divendres, dia 25, a l’Auditori que aquesta entitat, té a la Gran Via de Barcelona. Durant el programa escoltarem dues sardanes d’aquest disc compacte: “Un home fort”, de Carles Santiago, i “Once in my life”, de la jove compositora tarragonina Anna Abad.

I a LA COLUMNA, que el nostre director, Jesús Ventura, ha titulat “Cavall Fort barrufa 50 anys”, ens explica una història viscuda en la seva infantesa relacionada amb aquesta excel·lent publicació infantil i juvenil que compleix enguany mig segle d’història: el CAVALL FORT, un veritable pal de paller que durant aquestes dècades ha fet una feina imprescindible per la pervivència i la normalització de la nostra llengua.

A la CRÒNICA CASTELLERA, en Carles Esteve ens porta la darrera crònica de l’any, que fa referència expressa a l’aplaçada diada del Minyons celebrada diumenge passat. A partir de la setmana que ve, i durant tres programes, el resum de la temporada.

No faltaran, una setmana més, les seccions:

  • CLÀSSICS DE COBLA, que en aquesta ocasió ens porta l’òpera prima del mestre Josep M. Bernat i Colomina: la sardana “Un racó de claustre”.
  • HISTÒRIES DE GEGANTS, amb la Berta Miró que en parlarà d’una de les tres parelles que conformen la família gegantera a Vilanova i La Geltrú: els gegants Grossos.
  • I ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, amb el nostre bon amic Llorenç Aguilà que aquesta setmana ens parla de “Roba estesa”.
Els Ministrils del Raval

I, a més del CLÀSSICS DE COBLA i de les sardanes del CD de l’ONCE, el Grup Els Ministrils del Raval, de Terrassa ens interpreta un tema popular de la seva vila: “L’estapera”.

Ja ho veieu. Un altre FES TA FESTA complet, sense fisures. Nosaltres no retallem res.