Programa 090 – 06/01/2012
(Edició 1879)

Programa 090 – 06/01/2012
(Edició 1879)

ESPECIAL “DIADA DE REIS” AL FES TA FESTA

El programa número 90 de l’època internàutica del FES TA FESTA coincideix amb la gran festa dels infants d’aquest 2012: la Diada de Reis. I és per això que hem preparat un programa especial amb moltes referències als màgics d’Orient.

El patge Xiu-xiu, una tradició terrassenca amb més de mig segle d’història.

Us continuarem regalant música de la bona, com les sardanes: “Nit de Reis”, de Ramon Serrat i Fajula, o “Regal de Reis”, de Martirià Font i Coll. I també escoltarem dos temes musicals més: un a ritme de “swing” de la mà d’en Rah-mon Roma, la seva adaptació de l’estandard “Santa Claus is coming to town”, que en català s’anomena “Els Reis Mags vindran aviat”; i l’altre a ritme de rumba, concretament “La rumbeta d’en Xiu-xiu”, d’en Miqui Giménez, amb Els Ministrils del Raval, de Terrassa.

A les notícies escollides us parlem de la “Borsa d’exposicions de Cultura Popular”, una iniciativa molt interessant del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, per tal de facilitar que les entitats puguin difondre alguns treballs injustament oblidats. I també de la presència al Twitter de l’obra del gran Joan Amades.

Les tres seccions de cada setmana estan dedicades a les Festes de Nadal i Reis:

  • CLÀSSICS DE COBLA, en la que el nostre director Jesús Ventura ens presenta una obra del mestre Fèlix Martínez Comín molt pròpia d’aquestes dates: la “Rapsòdia de Nadal”.
  • CONTES I MENTIDES, en la l’Albert Estengre ens explica una història amb el títol de “Marco Polo i els Reis”.
  • I l’EXPEDIENT C, amb l’Amadeu Carbó, que aquesta setmana ens parla de “Criats, carters, patges i espietes”, un títol que ens deixa prou clar el contingut en qüestió.

I per la setmana que ve, novetats importants: com ara una nova secció que portarà el títol de “Les cases de la festa”.

Esperem, de tot cor, que els Reis us hagin portat moltes coses.
Com a mínim, el FES TA FESTA el teniu segur.