Programa 093 – 27/01/2012
(Edició 1882)

Programa 093 – 27/01/2012
(Edició 1882)

EL “FES TA FESTA” NO S’ATURA

Poc a poc anem arribant al centenar de programes, i en el d’aquesta setmana, moltes i moltes coses: notícies, seccions, música…

A banda de l’agenda bàsica, a les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlem, entre d’altres coses, del Premi VALERI SERRA i BOLDÚ de Cultura Popular, que malgrat la crisi, ha estat novament convocat per l’Ajuntament de Bellpuig; del nou espectacle de la cobla Marinada, “La música de Vicenç Bou”, altrament anomenat BOU REVISITED; i del Primer Curs d’estiu de l’Escola Folk del Pirineu, que tindrà lloc del 5 al 13 d’agost a Arsèguel, a l’Alt Urgell, amb el tema central “De la creació a l’enregistrament musical”.

A més de LA COLUMNA, en la que el nostre director, Jesús Ventura, es fa ressò de la presència d’artistes catalans i d’espectacles d’arrel a les Fires Internacionals, una columna que ha titulat: “Exportacions culturals”, a la resta de seccions visitem terres tarragonines:

  • LES CASES DE LA FESTA, que amb el guió d’Albert Rumbo i la veu de l’Elena Mayor, aquesta setmana ens convida a visitar la Casa de la Festa Major de Tarragona.
  • CLÀSSICS DE COBLA, en la que recordarem la sardana “Tarragona”, del mestre Enric Casals.
  • HISTÒRIES DE GEGANTS, amb la Berta Miró, que ens parla també dels “Gegants de Tarragona”.
  • I ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, en la que el nostre home de referència a la Terra Ferma ens explica una proesa esportiva personal succeïda, ja fa alguns anyets, a Torredembarra. Una proesa en forma, segons ell diu, de “Hard trick”.

I a la part musical, a més del Clàssic de cobla, un contrapàs (El petit vailet)amb el Grup LA COIXINERA, una mazurca (Niña hechicera) amb els TARASCA (la cobla del ball), i la sardana “Noces d’or”, del mestre Joaquim Serra, amb la Cobla de Cambra de Catalunya, una sardana que el mestre de Peralada va dedicar al F.C. Barcelona amb motiu del seu cinquantenari, l’any 1949.

Un final d’allò més esportiu. I recordeu que en això de l’esport “el més important és participar”. Només heu de fer “clicking” al reproductor d’àudio.