Programa 102 – 30/03/12
(Edició 1891)

Programa 102 – 30/03/12
(Edició 1891)

“FES TA FESTA” DE RAMS
Al voltant de la festa del Diumenge de Rams, hem el·laborat un FES TA FESTA especial essencialment musical, no mancat però de notícies, comentaris i recomanacions.
En la part musical, temes relacionats amb els rams. Títols que contenen aquesta paraula o altres que relacionarem, si ho voleu, d’una manera a vegades una mica “pillada”: “La sardana del ram”, d’Agustí Borgunyó; “Palmes i llorers”, de Josep Marimón; “Ball de rams”, de Josep Casas Augé; i “El ram de la núvia”, de Jordi Moraleda. I la “Jota de les plegadores d’olives”, amb Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.
En la part central del programa, recordarem al mestre Agustí Cohí i Grau, que ens deixava el passat 9 de març. D’ell escoltarem un fragment del seu Concert per a Violoncel i Cobla (concretament l’Allegro moderato, el primer temps) i la sardana que escrigué pel pubillatge de la seva vila natal: la titulada “Sóc del Vendrell”.

Agusti Cohi i Grau

I encara, a punt d’entrar a la Setmana Santa, us farem una prèvia de la novetat discogràfica que ocuparà íntegrament el programa de la setmana que ve: el cinquè volum de la col·lecció Clàssic de “Músics per la cobla” dedicat al mestre Joaquim Serra i que completa tota la seva producció coblística amb les obres per a una, dues i tres cobles. Un doble CD del que escoltarem la glosa “La Moixiganga d’Algemsí”, en la versió de la Cobla de Cambra de Catalunya” enregistrada l’any 1995.
Us proposem un programa més relaxat però no fem vacances. No en sabem.