Concert dedicat a Manuel Oltra (1)

Concert dedicat a Manuel Oltra (1)

Avui el FES TA FESTA es vesteix de llarg. Anem de concert.
Hem volgut dedicar el primer dels nostres concerts estiuencs al mestre Manuel Oltra i Ferrer i, més concretament, a una part de la seva extensa producció de música lliure per a cobla.
Aquest és el programa que us hem preparat:

  • Rapsòdia per a piano i cobla, en la versió de la Cobla Mediterrània i el pianista Albert Guinovart, sota la direcció del mateix autor.
  • Fantasia i fuga, una peça per a violoncel i cobla, interpretada pel violoncelista Nabí Cabestany i la cobla Mediterrània sota la direcció del nostre director de programa, en Jesús Ventura.
  • Suite primària, per a dos clarinets, percussió i cobla, en la versió de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb els clarinetistes Larry Passin i Josep Fuster i amb Santi Molas a la percussió, tots ells dirgits per Jordi León.
  • Glosa de la Contradansa d’Alentorn, creació sobre la melodia popular del ballet del mateix nom, en versió de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, dirigida igualment per Jordi León.
  • La birondó, suite per a cor i cobla de cinc cançons tradicionals catalanes, en la interpretació de la Cobla La Principal d’Amsterdam i el VU Koor (Cor lliure de la Universitat d’Amsterdam) que dirigeix el mestre Jean-Marie ten Velden.
  • Montmagastre, petit quadre simfònic, interpretat per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, de nou sota la batuta de Jordi León.

Música en majúscules durant quasi una horeta de ràdio.

I la setmana que ve, un altre concert, en aquest cas de música popular i tradicional de la ma d’un dels grups de referència: Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.