Programa 130 – 5/10/2012
(Edició 1919)

Programa 130 – 5/10/2012
(Edició 1919)

PRIMER “FES TA FESTA” D’OCTUBRE

Un FES TA FESTA en el que ens proposem, com sempre, parlar de cultura popular i tradicional, encara que a vegades les circumstàncies ens duen a comentar altres coses.

D’entrada tindrem LA COLUMNA, en la que aquesta setmana, el nostre director Jesús Ventura ens explica la història de dos amics seus colombians que han visitat Catalunya en les darreres setmanes. “En Carlos i la Vivi ja ho entenen” n’és l’enigmàtic títol. Segur que vosaltres també ja enteneu de què ens parlarà.

Després tindrem l’ESCUDELLA, la nostra particular AGENDA en la que us destacarem alguns dels actes més importants del present cap de setmana i també dels programats pels propers dies. I a continuació la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que aquesta setmana ha titulat “Pluja d’estrenes i castells a la xinesa”, i en la que ens parla de les nombroses novetats que han protagonitzat algunes colles el passat cap de setmana, tot destacant especialment els primers castells de 7 de la temporada de la colla xinesa dels Xiquets de Hangzhou.

A continuació vindran les NOTÍCIES ESCOLLIDES, que aquesta setmana ens parlen de l’inici de la segona temporada de l’Espai A, aquesta iniciativa de programació estable que va néixer de la complicitat del Departament de Cultura de la Generalitat i de diferents federacions culturals; de l’Exposició “125è aniversari de la tradició gegantera a Palamós”, que podeu veure fins a l’11 de novembre a la Biblioteca Lluís Barceló d’aquesta vila del Baix Empordà; i del “3er. Cicle de Conferències sobre la Manipulació de la Història” que organitza l’entitat Plural 21, un cicle que s’inicià aquest passat 4 d’octubre i que, a raó d’una conferència cada dijous, s’allargarà fins el 21 de març de 2013.

També tindrem les seccions periòdiques, que aquesta setmana seran:

I pel que fa a la música, a més del cuplet d’en Xino, un xotis anomenat “Els colombians”, amb el grup ELS COSINS DEL SAC, de Vilafranca. I dues sardanes tardorenques: “L’aplec de tardor”, de Conrad Saló, amb la Cobla de Cambra de Catalunya; i “Octubre”, de Rafael Ferrer, amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Déu n’hi do, no us sembla? Us ve de gust? Doncs cliqueu el triangle de dalt i ens posem en marxa.