Programa 141 – 21/12/2012
(Edició 1930)

Programa 141 – 21/12/2012
(Edició 1930)

PER NADAL, UN “FES TA FESTA” ESPECIAL

I tranquils que el món no s’acaba. Si més no, si podeu llegir aquest text és que sou molt matiners o és que la cosa s’ha ajornat. I mentre no es decideixen, què millor que escoltar un FES TA FESTA especial de Nadal que us hem preparat amb tota la il·lusió.

Tindreu una AGENDA important, amb algunes de les propostes més interessants per aquests darrers dies del 2012: concerts, trobades geganteres, música tradicional, dansa, etc. I a les NOTÍCIES ESCOLLIDES us tronarem a parlar de l’adéu del grup AL TALL, ara que ja han decidit a on i com volen acomiadar-se i que sabem que es prepara un gran recital a la Sala 1 de L’Auditori de Barcelona pel proper mes de febrer, concretament el dia 14, i que comptarà amb la presència de nombrosos amics del grup.

També us parlarem de la 1a Fira del Diatònic que tindrà lloc els propers 19 i 20 de gener, i que convocada per l’Associació d’acordionistes dels Països Catalans La Diatònica, tindrà lloc al Centre Cultural Calisay, d’Arenys de Mar. I també comentarem que aquest proper any 2013, Catalunya acollirà prop de 70 fires d’artesania . De fet, té previst acollir un total de 415 activitats firals tant d’àmbit estatal i internacional com català, local i comarcal, que es celebraran en un total de 220. Consulteu el Calendari de Fires de Catalunya 2013.

I en aquest especial NADAL, no hi podia faltar una “Nadala”. I és per a nosaltres un veritable luxe que l’antropòloga Josefina Roma hagi acceptat compartir la seva amb el nostre programa. Una Nadala amb la que va obsequiar als assistents a una conferència seva de fa pocs dies, endegada per l’Associació Joan Amades i que hem incorporat a l’edició d’aquest FES TA FESTA nadalenc.

A banda, tindrem les seccions:

  • ELS TEMES D’EN XINO, amb en Josep M. Francino que amb motiu d’aquestes festes nadalenques ens porta també una nadala musical: la “Cançó de Nadal” del grup SAU.
  • Una reposició d’unes HISTÒRIES DE GEGANTS, de la Berta Miró, que ara fa un parell d’anys ens parlava d’un element de la imatgeria festiva que surt en aquestes dates pre-nadalenques a Barcelona i a altres indrets de la nostra geografia, tot i que ella ens parlarà concretament de “La carassa de Barcelona”.
  • I un altre entrega del nostre “serial” preferit, ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, en el que en aquesta ocasió, el nostre benvolgut Llorenç Aguilà ens parlarà d’un altre personatge que també apareix indefectiblement en les dates prèvies a les festes del final de l’any: el no sempre prou valorat (i per alguna cosa serà) “Amic invisible”.

I a la part musical, la sardana “Festívola”, de Pau Casals; dos temes amb el mateix títol de “La nit de Nadal”, un amb Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i l’altre amb la cobla Els Montgrins, una cançó popular i una sardana del mestre Josep Grivé. I per acabar el programa, el regal musical de cada any del nostre director, en Jesús Ventura: la seva sardana “Nadales”.

En nom de tot l’equip del FES TA FESTA, que passeu un bon Nadal i un bon Sant Esteve. I el Dia dels Innocents (si encara no s’ha acabat el món), un altre FES TA FESTA.