Programa 143 – 04/01/2013
(Edició 1932)

Programa 143 – 04/01/2013
(Edició 1932)

CONCERT D’ANY NOU AL “FES TA FESTA”

Tot i intentant recuperar-nos del que el senyor Carbó defineix com a “col·lapses cel·lulars”, una espècie de síndrome que pateixen, segons ell, totes aquelles persones que com nosaltres encaren un reguitzell de festes seguides amb els corresponents àpats, us proposem el primer FES TA FESTA d’aquest novell 2013, un programa que esdevindrà essencialment un CONCERT D’ANY NOU ben variat i heterogeni en que, tot lligant un tema amb el següent a partir d’un autor, un intèrpret, un estil o un títol, hi podreu trobar de tot i força.

Abans però, tres NOTÍCIES ESCOLLIDES amb nom propi: l’òbit del compositor Joaquim Soms, l’autor, entre moltes d’altres, de la conegudíssima sardana “Catalans a l‘Alcàrria”, que ens deixà el passat dia 28 de desembre a l’edat de 98 anys. La presentació el proper dia 9 de gener de la Vint-i-sisena edició del Festival TRADICIONÀRIUS, que tindrà lloc al Centre Artesà, de la barcelonina vila de Gràcia, i que per enguany ens presenta un programa amb cites tant importants i com el Festival Al Tall per sempre, l’Homenatge a Joan Boix, les Matinals Folk renovades del grup ARA VA DE BÓ, Les vespres del dimecres que coordinarà en Marcel Casellas, el Violinàrius de l’Anaís Falcó, les Jornades de cançód’en Xavi Rota, i un llarg etcètera. I també us parlarem de SARDANES PER LA INDEPENDÈNCIA, la nova sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana que us convida a participar i a col·laborar amb

ells de cara a fer cada dia més possible aquest nou estat europeu que es dirà Catalunya.

I després, el CONCERT D’ANY NOU, amb tots aquests temes:

“CAP D’ANY” (sardana)
Joaquim Zamacois i Soler
Cobla Barcelona

“LA SOLFEJADORA” (cuplet)
I. Casamoz (J. Zamacois) / Joaquim Montero / Josep Aznar / Bernat Castillejo
Cobla Mediterrània – Mercè Martínez (veu)

“PICCOLO POLKA”
Eugène Damaré / Jordi León
Cobla Mediterrània /  Bernat Castillejo (flabiol solista)

“POLCA DEL PARE D’EN ROVIRETES”
Josep Verdaguer “Roviretes”
Grup RADIOKUARTET

“XOTIS D’EN ROVIRETES”
Josep Verdaguer “Roviretes” / Ramon Manent
Grup BITAYNA

“JOTA DE LA VALL DE CABÓ”
Tradicional / Ramon Manent / Jordi Molina
Recollida per Artur Blasco a l’Alt Urgell
Grup LA MATA DE JONC + JORDI MOLINA (tenora)

“SENTOR DE BALADA” (sardana)
Jordi Molina
Cobla Els Montgrins

“TENDRESES” (Cançó per a violoncel i cobla)
Josep M. Bernat
Cobla Mediterrània + Nabí Cabestany (violoncel)

“TENDRESES” (sardana)
Joaquim Serra i Corominas
Cobla de Cambra de Catalunya

I acomiadarem aquest primer programa del 2013 amb el tema que habitualment tanca i enceta les nostres temporades: el FES TA FESTA, d’Esquirols. I la setmana que ve, noves seccions, retrobaments amb vells coneguts i l’actualitat del món de la cultura popular i tradicional. Com sempre, aquí, al FES TA FESTA.