Programa 148 – 08/02/2013
(Edició 1937)

Programa 148 – 08/02/2013
(Edició 1937)

UN “FES TA FESTA” MOLT PATRIMONIAL

Només us heu de fixar amb les tres NOTÍCIES ESCOLLIDES d’aquesta setmana i veureu com ens en preocupem del patrimoni: d’una banda us parlem de l’acord entre l’Arxiu Municipal de Reus i CARRUTXA, el centre de recerca i difusió del patrimoni etnològic i la memòria histórica, per tal de preservar el seu fons oral i fotogràfic i posar-los a l’abast del públic; del FER DE MÚSIC, un projecte de recuperació i divulgació del patrimoni de les cobles i orquestres impulsat pel Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i coordinat per Jordi Molina i Eva Ramió, del qual el passat dia 2 de febrer s’estrenà l’audiovisual Personatges històrics (III), fet a partir dels enregistraments de quatre músics històrics com Lluís Turet, Antoni Mas, Joan Parés i Manuel Oltra; i també d’el web CAMINS DE SIKARRA, descobriment, dinamització i gestió del patrimoni de la Segarra, una finestra d’Internet que ens descobreix una comarca plena d’atractius amb propostes interessants com la que suggereixen pel proper dia 17: una visita guiada al Castell de Mejanell, al poble d’Estaràs, amb demostració i tast maridat de xocolates artesans. Fa bona pinta, no?

La nostra gent i els nostres artistes també formen part del patrimoni cultural. I precisament a LA COLUMNA, el nostre director, en Jesús Ventura, ens en parla d’un: “En Josep de Foixà”, fent referència a en Josep Coll i Ferrando, primer tenora de la Cobla Ciutat de Girona, que el passat diumenge dia 3 presentava un nou CD de sardanes seves.

I a la resta de seccions, una mica de tot:

I també us parlem del concert ALL TALL PER SEMPRE, el comiat dels escenaris d’aquest històric grup del País Valencià que tindrà lloc el proper dijous, dia 14, a les 9 de la nit, a la Sala 1 de L’Auditori de Barcelona; del 12è Memorial Joan Prat, un concert de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona  que tindrà lloc el proper dia 24 a Manlleu; de l’audició “La viola de roda, de l’any 1000 al segle XXI” que oferiran al Museu de la Música de Barcelona el proper diumenge dia 17, a les 12 h., en Marc Egea (violes de roda) i en Pep Massana (violí), dins el programa Com sonen els instruments històrics?: el VI cicle “La música del Museu”; i de molts altres actes…

I tot plegat amanit amb una mica de música. Dues sardanes de l’abans esmentat Josep Coll i Ferrando: “Foixà” (la primera) que va escriure el 1999 i “L’amic Jaume” (la darrera per ara) estrenada aquest passat diumenge. I un tema d’en Miquel Porter, el primer jutge dels 16: el titulat “Sóc un burgès”. Fixeu-vos bé en la lletra. Ha passat realment mig segle? Ara la cançó es podria dir “Sóc un PIME” i quasi no caldria canviar res mes.

I la setmana que ve, més FES TA FESTA. I disfresseu-vos, que ja ha arribat Carnaval!!!