Programa 198 – 24/01/2014
(Edició 1987)

Programa 198 – 24/01/2014
(Edició 1987)

PREMIS I CONCERTS AL FES TA FESTA

Aquesta setmana al FES TA FESTA us parlem de com es va desenvolupar l’entrega del Premi Joan Amades de Cultura Popular, que atorga l’Associació Cultural Joan Amades i que va tenir lloc el passat cap de setmana a Tortosa i que va recollir el grup QUICO EL CÈLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES. Un grup que també és notícia perquè aquest dissabte dia 25, a les nou de la nit, a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona presentarà l’espectacle LA JOTA+BELLA, juntament amb l’Esbart Reus Dansa i la cobla Reus Jove. El nostre director, en Jesús Ventura, que també és el director musical de l’espectacle, en parla abastament en LA COLUMNA que aquesta vegada porta per títol “La més bella de les jotes que es fan i es desfan”

Al bon amic Amadeu Carbó el tenim malaltó, allitat. Però no us penseu que no participarà en el programa. Ho farà per partida doble, ja que iniciarem amb una conversa via telefònica amb ell, que com a President de l’Associació Joan Amades, ens farà la millor de les cròniques de l’acte de què parlàvem abans. I al final del programa també tindrem un dels seus EXPEDICENT C, concretament, un en què ens parla de “L’ofici de les dones trementinaires”. Segur que buscant una solució a la seva grip hi ha anat a parar i en té molt bona informació.

La part de seccions es completa amb tres propostes més:

  • DITES I REFRANYS, amb en Víctor Pàmies, que seguint amb els deu refranys catalans més populars (el Top 10) arriba a la vuitena posició, que ocupa aquell que contundentment assevera: “Tal faràs, tal trobaràs”.
  • En el ROURENFOLK d’aquesta setmana, en Jordi Roura recorda una veu important i carismàtica de Ses Illes que ens ha deixat recentment: en Toni Morlà. Ell serà el protagonista de l’espai i d’ell escoltarem el tema titulat “Coses d’es camp”.
  • I també tindrem un altre episodi del FONS AMADES, l’espai que fem en col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Amb guió d’en Toni Serés podreu saber tot el que calgui sobre les “Auques” que va recollir en Joan Amades.

I a la part musical escoltarem el popular tema dels QUICO’s “De la Terra de l’Ebre D.O.”, en la darrera versió enregistrada en el doble CD commemoratiu del seu trentè aniversari; la sardana “Flordeneu” del mestre Lluís Lloansí, que ha estat escollida com a lòbra que totes les cobles interpretaran el Dia Universal de la Sardana, el proper 22 de juny; i ens tornarem a auto-felicitar amb una altra sardana titulada “Per molts anys”, en aquest cas de Francesc Camps.

I la setmana que ve gairebé toquem el FES TA FESTA número 199 de l’època internàutica. La primera celebració d’aquest 2014 ja la tenim a tocar.