Programa 200 – 07/02/2014
(Edició 1989)

Programa 200 – 07/02/2014
(Edició 1989)

I ja tenim aquí la primera de les celebracions d’aquest 2014. Ja hem arribat als 200 programes a la xarxa.

Però no ens volem adormir en els llorers i per això el nostre FES TA FESTA d’aquesta setmana serà d’allò més normal. Farem el que fem habitualment, com aquell que no vol la cosa. I començarem amb LA COLUMNA, en la que aquesta vegada, el nostre director Jesús Ventura, ens parla d’una companya inseparable per a tots aquells que han col·laborat en el FES TA FESTA al llarg de tota la seva història: la “Llibertat d’expressió“.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES us comentem abastament els Premis Castells 2014, que s’entregaren el passat dissabte en el transcurs de la 8a. Nit dels Castells a Valls. I a l’AGENDA, us parlarem dels propers esdeveniments programats al Palau de la Música Catalana: el concert Cobla 2.0, amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona; i el recital Dansa XXI.cat, de l’Esbart Dansaire de Rubí, en el seu 90è. aniversari.

La Sant Jordi és la “Cobla 2.0”

I de tres activitats que tindran lloc aquest dissabte dia 8: la presentació de la Guia d’Aplecs 2014 que tindrà lloc a Arenys de Munt, l’encara actual Capital de la Sardana; la Taula Rodona que sobre el tema “La dona en el món de la cobla”, se celebrarà al Museu de la Mediterrània de  Torroella de Montgrí, altrament conegut com Can Quintana; i les representacions de l’espectacle de dansa i música “Eulàlia”, la vida i passió de la patrona de Barcelona, Santa Eulàlia que estrenà l’any passat l’Esbart Ciutat Comtal i que hom podrà veure de nou aquest dissabte a dos quarts de nou i el diumenge a tres quarts de cinc de la tarda a la Catedral de Barcelona.

I les seccions:

  • La reposició d’un ROURENFOLK en el que en Jordi Roura ens va fer conèixer al grup TXARANGO, a través d’un dels seus temes més popularitzats: el titulat “Benvinguts“.
  • A les DITES I REFRANYS, en Víctor Pàmies ens dona a conèixer el refrany que ocupa el sisè lloc del Top 10 dels refranys. És aquell que diu: “Cel rogent, pluja o vent“.
  • Un altre capítol del FONS AMADES, l’espai que fem en col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat i de l’Associació Cultural Joan Amades, i que escriu i explica l’Antoni Serés. El d’aquesta setmana es titula “Escales de la vida“.
  • I per acabar, un altre EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó. En aquesta ocasió ens comenta com s’arriba a patró sense ni plantejar-s’ho. Aquesta és la història de “Sant Bartomeu de les vespes“.

I a l’apartat musical, una novetat discogràfica: una mostra del nou CD del tenorista Jordi Molina i l’acordionista Pere Pau Ximenis que amb el nom de “A LA SIRGA” han enregistrat juntament amb el Quartet Insòlit. El tema, del mateix Molina, es titula “Pas a dos”. I dues sardanes que aprofitem per la nostra celebració: “Cent a cent”, de Francesc Cassú; i una vegada més, una altra composició titulada “Per molts anys”, en aquest cas la que en Joan Jordi Beumala dedicà als sardanistes de Les Roquetes, del Barri de la Guineueta de Barcelona.

I la setmana que ve el 201. No podem parar…