Programa 201 – 14/02/2014
(Edició 1990)

Programa 201 – 14/02/2014
(Edició 1990)

I DESPRÉS DEL 200…, EL 201

Perquè el FES TA FESTA continua cap a la seva edició 2000 i cap als seus 25 anys d’història. I ho fa amb un programa normal i especial a la vegada, com tots els que intentem fer. Un programa que, d’alguna manera, volem dedicar a la patrona de Barcelona, a Santa Eulàlia.

Així, d’entrada, als primers comentaris i a l’editorial us parlem de la “Ruta eulalienca”, una iniciativa de l’Associació Cultural Joan Amades, que es va desenvolupar la nit de l’11 de febrer, la vigília de la Festa de Santa Eulàlia, i de la que en podreu conèixer tots els detalls plenament viscuts a LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura que ha titulat “La via eulalienca”. I és que la història es repeteix… Us podeu descarregar “La llegenda de Santa Eulàlia” en aquest link.

També hi haurà dos temes musicals, concretament dues sardanes, dedicades a la patrona o al seu nom: “Eulàlia”, de mossèn Àngel Obiols i Palau, una sardana estrenada l’any 1925 que escoltarem en versió de la Jovenívola de Sabadell; i “Laia”, la primera sardana de de Jordi Molina, en la versió de la cobla Els Montgrins dirigida pel mateix autor.

També tindrem les seccions:

  • DITES I REFRANYS, amb en Víctor Pàmies, que continua el seu particular Top 10 dels refranys i que arriba ja a la cinquena posició del rànking. Una posició que ocupa aquell tan popular que diu “A la taula i al llit al primer crit”.
  • HISTÒRIES DE GEGANTS, l’espai que escoltem amb la veu de la Berta Miró i amb guió d’en Nico Alonso, i que aquesta setmana es desplaça cap a la comarca de la Noguera per donar-nos a conèixer la història dels “Gegants Pagesets de Balaguer“.
  • ELS TEMES D’EN XINO, amb en Josep Maria Francino, que ens presenta temes i versions curioses de la nostra discografia que estan a cavall entre els temes universals i els tradicionals. En aquesta ocasió ens convida a escoltar la versió del Grup TRALLA d’un clàssic de John Lennon: “Imagineu”.
  • I al final del programa ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, la intervenció quinzenal del nostre home a les terres de Ponent. Des de Tàrrega, el nostre benvolgut Sr. Llorenç ens parlarà de “L’esparadrap màgic”.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES parlarem del nou número de CANEMÀS, la revista de pensament associatiu que edita semestralment l’Ens de Comunicació Associativa; i del Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular i Tradicional que enguany s’ha endut l’espectacle “Eulàlia”, de l’Esbart Ciutat Comtal.

Per acabar el programa amb una nova auto-felicitació en forma de sardana titulada “Per molts anys” (i van cinc). En aquesta ocasió la va escriure el jove compositor Carles Raya i la va dedicar al 50è aniversari de la Unió de Colles Sardanistes.

I qui pot assegurar que en Carles, encara que fugaçment, no pensava també amb els aniversaris del FES TA FESTA…