Programa 206 – 21/03/2014
(Edició 1995)

Programa 206 – 21/03/2014
(Edició 1995)

Enric Morera

ENRIC MORERA AL “FES TA FESTA”

Aquesta setmana, el gran compositor barceloní serà protagonista en el contingut i en alguna de les seccions del programa. Començant per LA COLUMNA, del nostre director Jesús Ventura, en que fa la seva particular crònica de la representació de la rondalla “La Santa Espina” el passat dissabte dia 15, al BTM (Barcelona Teatre Musical), dins els actes de la Capitalitat de la Sardana barcelonina.

També el CLÀSSICS DE COBLA d’aquesta setmana està dedicat a una de les sardanes més emblemàtiques de Morera: la popular “Sardana de les monges”. I en la part musical del programa escoltarem també, a banda de les dues sardanes clàssiques ja esmentades, una cançó-cuplet amb lletra d’Ignasi Iglesias i música del mateix Morera, titulada “L’enamorada”, amb la veu de l’actriu Mercè Martínez i la Cobla Mediterrània. També podrem sentir “Barcelona, el port”, completant així l’audició del Tríptic Laietà del granollerí Josep M. Ruera.

I més seccions:

  • DITES I REFRANYS, de la ma del paremiòleg Víctor Pàmies, amb el que recordarem el significat i els orígens de l’expressió “Semblar Can Seixanta”.
  • FONS AMADES, la secció que fem en col·laboració amb l’Associació Cultural Joan Amades i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Avui en Toni Serés ens parla dels “Jocs de taula”.
  • I acabarem amb un EXPEDIENT C, de l’Amadeu Carbó, que aquesta vegada ha titulat “Tocs de campana” i en el us podreu endinsar en un món de comunicació no verbal sovint desconegut i absolutament espectacular.

I a les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlarem de la nova convocatòria del concurs SONA9, de l’agenda del proper DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA que enguany a Catalunya tindrà un record molt especial pel coreògraf Joan Serra, recentment desaparegut; i de la crida “Caramelles a Baix Mar 2014” que han endegat des de Badalona perquè el proper dilluns de Pasqua la tradicional cantada de Caramelles sigui d’allò més concorreguda.

I tot això només són apunts. Perquè durant aquesta hora de programa no hi ha manera que callem. De fet ja fa quasi 25 anys que no callem. I el que ens queda…