Programa 242 – 28/11/2014
(Edició 2031)

Programa 242 – 28/11/2014
(Edició 2031)

ENTREVISTA A BIENVE MOYA AL “FES TA FESTA”

El popular antropòleg, folklorista, activista i gestor cultural vilanoví ens parla en el FES TA FESTA d’aquesta setmana del seu nou llibre titulat “Cada dia és Festa”, que presentà el passat dia 20 al Museu Vida Rural de l’Espluga de Francolí, en què mostra una àmplia panoràmica del ric paisatge actual de la festa popular catalana, lluny del que seria una guia o una simple relació de festes per programar els caps de setmana.

També us parlem del vídeo d’una cançó que amb música de Jaume Arnella, text de Ramon Solsona i arranjaments de Fèlix de Blas ha aparegut amb força a les xarxes. Es titula “Marxem rient” i hi participen un munt de gent. Diverses dites populars construeixen un discurs clar i català que sentencia veritats a la vegada que provoca rialles. Una mostra més de la ja anomenada “Revolució dels somriures”. Aquí el teniu.

També tindrem, a la CRÒNICA CASTELLERA, el Resum de la Temporada que anyalment ens porta puntual en aquestes dates en Carles Esteve. Aquest primer capítol està dedicat a les colles que han assumit castells de “Gamma extra”. I en la seva secció DITES I REFRANYS, el nostre paremiòleg Víctor Pàmies ens comenta aquella que diu: “A l’enemic que fuig, pont de plata”.

Comptarem amb una altra col·laboració amb el Col·lectiu El Bou i la Mula en la secció EL PESSEBRE ÉS UN MÓN. En aquesta ocasió l’Enric Benavent ens parla de “Com fer arbres”. I la darrera secció d’avui la protagonitzarà el nostre home a Ponent, el Sr. Llorenç, que a ELS MINUTS DE L’AGUILÀ ens parlarà dels “Drapaires del XXI”.

I a la part musical escoltarem en Jaume Arnella amb el tema “Destins mesquins”; a la cobla Sant Jordi interpretant la “Glosa de les Danses de Vilanova” d’Eduard Toldrà; un fragment de la banda sonora de la pel·lícula “Ventre blanc”, del vigatà Jordi Lara, que es podrà veure aquest dissabte dia 29 al Canal 33; i per acabar, un tema del nou CD de la Cobla Marinada que han dedicat a compositors andreuencs, que ha editat el Foment Sardanista del barceloní barri de Sant Andreu del Palomar.

I tot això amb el “dire” malalt i enllitat i tirant de la tècnica internàutica més actual perquè el producte no en quedi afectat. És més, podeu escoltar-nos tranquils que per les ones radiofòniques i per INTERNET es veu que encara no s’encomana res.