Programa 258 – 20/03/2015 – Edició 2047

Programa 258 – 20/03/2015 – Edició 2047

El 125è ANIVERSARI DEL NAIXEMENT DE JOAN AMADES
AL “FES TA FESTA”

Joan Amades i Gelats
Joan Amades i Gelats

L’insigne folklorista Joan Amades serà una vegada més l’eix central d’aquest primer FES TA FESTA primaveral. I és per això que aprofitant que el nostre sots-director, l’Amadeu Carbó, és també el President de l’Associació Cultural Joan Amades, doncs hem volgut fer-li l’entrevista a ell. Però sembla que no ens n’hem sortit massa bé. Haurem de continuar la setmana propera.

Si més no, el nostre director Jesús Ventura, també li ha dedicat LA COLUMNA d’aquesta setmana que ha titulat “Tots som Joan Amades”, i que inclou una proposta de campanya publicitària molt guerrera en la celebració d’aquesta efemèride del 125è aniversari del naixement de Joan Amades que es va presentar en roda de premsa el passat dijous dia 19 a la Cada de l’Ardiaca, de Barcelona.

A més tindrem també les altres seccions:

  • Les DITES I REFRANYS del Víctor Pàmies, que aquesta vegada ens parla d’aquell que diu “Bon vent i barca nova”.
  • Els SONS DE LA TRADICIÓ del Ramon Vilar, que en aquest segon capítol ens porta un cant de treball, de llaurar, que inicia el seu càntic amb el vers “La naranja nació verde…”.
  • Les HISTÒRIES DE GEGANTS que escriu en Nico Alonso i que ens explica la Berta Miró. Avui coneixerem la història dels “Gegants de La Selva del Camp”.
  • I acabarem el programa amb el primer capítol de la cinquena temporada de l’espai ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC que ens prepara des del Museu Etnològic de Barcelona, el nostre bon amic Gustau Molas. Avui coneixerem el secret de “La “donselle” virtuosa”.

I tot plegat amanit amb bona música: “Les corrandes a la plaça”, dels Ministrils del Raval; i les sardanes “La barca blanca” i “Una mitja virtud”, dels mestres Puigferrer i Blanch Reynalt, respectivament. I també us parlem d’un Concert d’Homenatge a la Pau que es farà a La Fatarella el proper dia 28, a la tarda, a càrrec de la Banda Comarcal de la Terra Alta. El lema del concert és una frase de Mahatma Gandhi d’aquelles que sempre t’agrada pronunciar: “No hi ha camí per la pau; la pau és el camí”.