Programa 270 – 12/06/2015 – Edició 2059

Programa 270 – 12/06/2015 – Edició 2059

MISCEL·LÀNIA DE SECCIONS AL “FES TA FESTA”

Disc-sardana-la-garrigaTambé continuem presentant nous enregistraments discogràfics, com és el cas del CD “LA GARRIGA, un passeig per la sardana”, una de les darreres plaques de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona de la qual escoltarem els dos primers tracks: les sardanes “Aires garriguencs” i “Puiggraciós”, originals del mestres Conrad Saló i Manuel S. Puigferrer, respectivament. I recordarem el darrer CD de la Cobla Ciutat de Girona dedicat al mestre Narcís Costa i Horts, el segon volum de la seva Fonoteca de Cobla dedicada a compositors gironins, d’on escoltarem la sardana “Imelda”.

Però realment seran les seccions les autèntiques protagonistes d’aquest penúltim programa de primavera. De tot i força, com sempre:

  • A LA COLUMNA, que porta per títol “Sempre la mateixa música…!”, el nostre director Jesús Ventura fa una reflexió generacional sobre els gustos musicals de la joventut i la influència de l’idioma de les cançons en la educació dels més petits, tot celebrant la sentència del TSJC en contra del Sr. Wert pel que fa a la seva petició de fer repetir la matriculació del proper curs per no perjudicar el castellà, tan “maltractat” a Catalunya.
  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve ens fa una “Previsió de castells de 9 a Itàlia”, dins la gran actuació que es preveu per aquest dissabte, dia 13, a la Plaça del Duomo, de Milà, amb la participació del Castellers de Vilafranca i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona dins els actes culturals de l’Expo-Milà.
  • També tindrem les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, en aquest cas amb una dita-advertència d’aquelles que fan pensar i que comença: “Per un clau es perd una ferradura”.
  • Als SONS DE LA TRADICIÓ, en Ramon Vilar ens parla de fonocomportaments adreçats a activar alguna acció dels animals, i ens presenta dos exemples:”So per a fer abeurar les ovelles i so per a fer venir les cabres”.
  • També tindrem un EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó. Aquesta vegada us convidem a anar ”A la recerca de l’aigua” i a saber qui són i amb quina tècnica cerquen l’aigua els saurins, els popularment anomenats Bruixots de l’aigua.
  • I acabarem el programa amb un altre dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC que ens explica en Gustau Molas des del Museu Etnològic de Barcelona. En aquest cas podreu saber amb tot tipus de detall que és un “Petador”.

I, a més a més, una pila de notícies i comentaris de les més diverses variants de la nostra rica i extensa cultura popular i tradicional. Una horeta de ràdio per passar una bona estona. Feu-nos cas. No us la perdeu.