Programa 300 – 08/01/2016 – Edició 2089

Programa 300 – 08/01/2016 – Edició 2089

300 PROGRAMES DEL “FES TA FESTA” A INTERNET

La nostra època internàutica, que és com anomenem aquest període de la història del nostre programa que està a punt de completar el seu sisè any, ha assolit una nova fita: ja hem fet 300 programes. I ens complau molt celebrar-ho com sempre, sense grans festejos, sense escarafalls, simplement completant una altra edició d’aquest programa de ràdio que naixia el setembre de l’any 1989 a Ràdio 4 i que continua després de més de 25 anys assolint l’edició número 300 de l’època internàutica o, el que és el mateix, la 2089 de tota la nostra història.

Una edició 300 que hem parit molt convencional, com les edicions de ressaca de festes. Amb un DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies en què ens comenta aquella tan famosa que diu que “De porc i de senyor se n’ha de venir de mena”. Amb la recuperació de l’espai SONS DE LA TRADICIÓ d’en Ramon Vilar que torna setmanalment al programa i que comença el seu retorn amb unes “Jotes cantades”.

I també amb dues reposicions: un dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC d’en Gustau Molas que ens parla d’un estri ben curiós: “El vigarrador de redorts”. I, tot i que ben aviat en tindren de noves, recuperem també una de les HISTÒRIES DE GEGANTS d’en Nico Alonso i la Berta Miró, la que ens parla dels “Gegants de La Pedrera”, de Barcelona.

I tindrem molta música i variada. Començarem tancant el tema de les festes amb la versió d’en Rah-mon Roma del clàssic nadalenc “Santa Claus is coming to Town” que va traduir ja fa molts anys com “Els reis mags vindran aviat”. Escoltarem també als MINISTRILS DEL RAVAL, de Terrassa cantant la “Filomena”; i a l’Orquestrina Galana amb la veu d’en Jaume Arnella interpretant el “Fox per la Toia” d’en Marcel Casellas que segur reconeixereu com una de les nostres sintonies històriques. Precisament la mateixa Orquestrina Galana que dona enguany el tret de sortida del Tradicionàrius 2016, un altre dels temes del programa.

I començar i per acabar, dos temes per clamar aquesta unitat que ens sembla que tanta falta ens fa en aquest temps: la sardana “Units per un ideal”, del mestre Josep M. Tarridas; i la cançó de l’estiu del grup Projecte MUT: “Junts”. Us en reproduïm la lletra al final. I també us cliquem el Youtube.

A nosaltres ens sembla que si hem arribat a 300 programes és perquè hem caminat junts i amb un propòsit comú. Fins i tot vaticinem que la cosa va per llarg… Tant de bo que puguem servir d’exemple a algú…

——————————————————————-

JUNTS

Un casteller tot sol no fa castell,
una flor de clavell no fa remell, mai ho farà.
Un mariner somia es seu vaixell
I es cel obert vola un ocell.

Es desig, es sentiment, és evident.
És s’estiu d’una cançó que canta el vent.

Junts, arribarem més lluny
serem es foc i es fum,
o el que tu vulguis
però sempre junts,
arribarem més lluny,
serem es foc i es fum
o el que tu vulguis
però sempre junts.

Un dia es fa de sol i lluna,
pensa en el símbol del Ying-Yang.
I amb ses dos cares d’un disc de vinil
es nostro món és terra i mar.

I és que som tan diferents i tan iguals,
compartint la vida i lo que ens donarà.

Junts, arribarem més lluny…