Programa 304 – 29/01/2016 – Edició 2093
ÈXIT DEL “FES TA FESTA” AL
“SOM CULTURA POPULAR”
Aquesta setmana, el programa arriba a l’edició 304 tot i que la setmana passada vam fer la 302. Però tot té una explicació: el FES TA FESTA número 303 és la marató radiofònica que vam fer el passat cap de setmana dins la Mostra SOM CULTURA POPULAR a l’antiga fàbrica de Fabra i Coats, al barceloní barri de Sant Andreu del Palomar.
Més de 15 hores de ràdio que ben aviat veureu reflectides en aquest web, en què reproduïrem les nombroses i interessants entrevistes que hi realitzàrem. A l’inici d’aquest FES TA FESTA que podeu punxar aquí sobre us les expliquem, a grans trets, i us hi reproduïm el fragment amb el qual vam iniciar l’aventura.
Després, el programa serà com els habituals:
- Tindrem LA COLUMNA, de nou escrita per l’Amadeu Carbó, en aquesta ocasió inspirada en una de les entrevistes abans esmentades. L’ha titulat amb una advertència: “Compte, no tot és patrimoni…”.
- En Ramon Vilar ens presentarà un altre dels seus SONS DE LA TRADICIÓ i per partida doble ja que no ens parlarà d’una sinó de “Dues cançons de ronda”.
- També anirem fins a Vallromanes perquè en Víctor Pàmies ens digui una altra de les seves DITES I REFRANYS. Segur que us sona allò que diuen que “El mal ve a bótes i se’n va a gotes”.
- I tindrem la Berta Miró per partida doble: primer recordant una altra de les seves DANSES. Aquesta setmana es desplaça fins al Ripollès i ens parla d’una de les més emblemàtiques del país: “La Gala de Campdevànol”.
- I també viatjarà ràpidament cap al Garraf per iniciar una nova tongada d’espais de les HISTÒRIES DE GEGANTS que escriu en Nico Alonso. De la veu de la mateixa Berta coneixerem la història del “Gegant de l’Institut Joan Ramon Benaprès”, de Sitges.
- I acabarem amb ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, la nostra cita mensual amb el Sr. Llorenç Aguilà que des de Tàrrega ens explicarà una altra de les seves cabòries que ha titulat “Vistes aèries“.
I encara tindrem temps d’escoltar un parell de sardanes: “La gegantada”, de Joan Lluís Moraleda; i “L’aplec del Vinyet”, d’Antoni Català. I el grup Xarop de Canya amb la Dansada de Vilalba dels Arcs.
A vegades, quan veiem tot el que hi posem, pensem que no hi cabrà… I en canvi..