Programa 312 – 25/03/2016 – Edició 2101

Programa 312 – 25/03/2016 – Edició 2101

Concert en record de Manuel Oltra
al “FES TA FESTA”

Aquesta Setmana Santa volem recordar la figura d’un dels més grans compositors de casa nostra, el mestre Manuel Oltra, que ens deixava el mes de setembre passat a l’edat de 93 anys. I és per això que volem recuperar una bona part del concert que vam emetre el dia 10 d’agost de 2012 per commemorar aleshores el seu norantè aniversari.

Un concert centrat en la seva música per a cobla en què inclogué altres instruments forans a la formació i a la música lliure per a cobla en general.

Així escoltarem:

  • Rapsòdia per a piano i cobla, en la versió de la Cobla Mediterrània i el pianista Albert Guinovart, sota la direcció del mateix autor.
  • Fantasia i fuga, una peça per a violoncel i cobla, interpretada pel violoncelista Nabí Cabestany i la cobla Mediterrània sota la direcció del nostre director de programa, en Jesús Ventura.
  • Suite primària, per a dos clarinets, percussió i cobla, en la versió de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb els clarinetistes Larry Passin i Josep Fuster i amb Santi Molas a la percussió, tots ells dirigits per Jordi León.
  • Glosa de la Contradansa d’Alentorn, creació sobre la melodia popular del ballet del mateix nom, en versió de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, dirigida igualment per Jordi León.
  • Per acabar amb Montmagastre, petit quadre simfònic, interpretat per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, de nou sota la batuta de Jordi León.

El darrer tema musical del programa també serà una sardana del mestre Oltra, la titulada “Il·luminada”, escrita l’any 1982 i dedicada a la seva esposa Pepa Vives: “Des de la meva vida il·luminada gràcies a tu”.

I just abans comptarem també, com cada darrer programa de mes, amb l’espai ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, en que el nostre benvolgut Sr. Llorenç Aguilà ens il·lustrarà una altra de les seves sàvies elucubracions. En aquesta ocasió l’ha titulat “De llibres i paraigües no en tornen gaires“. Tot plegat, com podeu veure, molt terrenal.

I la setmana que ve, més FES TA FESTA. Esperem seguir comptant amb la vostra companyia…