Programa 333 – 19/08/2016 – Edició 2122

Programa 333 – 19/08/2016 – Edició 2122

El campus CONTRAPASSOS I REPARTIMENTS DE SARDANA de la Companyia XURIACH al “FES TA FESTA”

Contrapassos i repartiments de Sardana - Companyia Xuriach - BCNEls dies 23, 24 i 25 d’agost la Companyia de música i dansa antiga tradicional Xuriach, amb el suport de l’EMM Can Ponsic, l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat, impartirà aquest campus de música i dansa que explorarà els orígens i els antecedents de la tradició dels repartiments a la dansa popular catalana. A l’entrevista central del programa  parlem d’aquest Campus de CONTRAPASSOS I REPARTIMENTS DE SARDANA amb un dels seus responsables, en Marc Riera, que ens en donarà tot tipus de detalls.

Com en tots els programes estiuencs, la música serà una de les grans protagonistes. Començant per les sardanes turístiques que ens faran visitar el cim de Puiggraciós, situat a la confluència dels termes municipals de l’Ametlla del Vallès, el Figueró i Montmany i Bigues i Riells, amb la sardana del mateix nom del mestre Puigferrer. Fins i tot farem una visita més extensa, a tota la “Costa Brava” amb la sardana del mestre Bartomeu Vallmajó.

Obrint Pas-La Revolta de l'ànimaDe l’enyorat grup OBRINT PAS escoltarem un dels temes del seu treball de l’any 1997, que amb el títol de LA REVOLTA DE L’ÀNIMA, ens aportà temes tant celebrats com ara “Els crits de guerra”. I amb en Jordi Molina a la tenora i en Pere Pau Jiménez a l’acordió escoltarem el tema que donava nom al seu treball publicat l’any 2010 amb el títol “Sardana curta però no tant”.

 

Tindrem també les seccions, com sempre variades. Començant per les musicals estiuenques:

  • La que ens porta setmanalment en Ramon Vilar, els SONS DE LA TRADICIÓ, que aquesta vegada ens convida a escoltar una cançó narrativa, un romanç provinent del Priorat: “Allà al pont de Liró“.
  • O la que ens presenta quinzenalment en Francesc Sànchez Carcassés, els CANTS DE TAVERNA, en la que aquest cop escoltarem una versió arranjada per a veu i cobla per l’Antoni Mas Bou de la famosa havanera del mestre Iradier “La paloma“, amb la veu de l’Indira Ferrer-Morató i la Principal de la Bisbal.
  • La encara jove secció VA DE JOC que ens preparen els amics de la Companyia L’ANÒNIMA ens proposen saber tot allò que cal saber del tradicional joc del “Quinto“.
  • I també tindrem les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que en aquesta ocasió ens comenta un clàssic entre els clàssics: “De mica en mica s’omple la pica“.

I és que és el que fem nosaltres. Anem fent comentaris, entrevistes, seccions, temes musicals i de mica en mica… ja hem omplert un altre FES TA FESTA.