Programa 459 – 21/12/2018 – Edició 2248

Programa 459 – 21/12/2018 – Edició 2248

Roc Tàpia i Castellà guanya la Beca Josep M. Bernat 2018

El jove fiscornaire surienc de només 17 anys, aconsegueix la XXIV Beca Josep M. Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla dotada amb 2.500 € i que anyalment convoca l’Associació Músics per la Cobla amb el suport de l’Ajuntament de Bellpuig.

Però en aquest penúltim FES TA FESTA de l’any us parlarem de moltes més coses, com per exemple, de Concerts de Nadal  i de Sant Esteve programats arreu del país: com el tradicional Concert de Nadal d’aquest dissabte, dia 22, a Calella, a la Sala Mozart, amb la cobla Els Montgrins.

O els programats per al diumenge 23, a la tarda: com el Concert de Nadal dels Amics del Concerts de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, a la Sala Eduard Toldrà del CMMB, amb la cobla Sant Jordi; o el 51è Concert de Sant Esteve, a Sabadell, al Teatre Principal, amb les cobles Sabadell i Jovenívola de Sabadell; o el programat a Esplugues de Llobregat, al Teatre l’Avenç, amb la cobla Ciutat de Girona, entre d’altres. O fins i tot de la gira que els Quicos faran en aquestes dates, com ja és habitual, amb el seu espectacle “Lo misteri de Nadal”.

Tindrem també les SECCIONS, algunes amb clara sentor nadalenca:

La part musical la completarà la tretzena semifinalista de La sardana de l’any 2018, la titulada “L’amic Joan Torres”, de Pere Vilà. I dos temes nadalencs: “Nadal blanc”, la versió de Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries del clàssic d’Irving Berlin; i una versió especial del “Fum, fum, fum”, deguda al Mormon Tabernacle Choir, de la ciutat de Salt Lake City, a l’estat nord-americà de Utah, el que serà el nostre Youtube de la setmana.

I us parlarem de l’acte de presentació a Montblanc de la Guia del Sardanista 2019, acte en el qual es va fer l’entrega de premis del Dia de la Sardana i l’anunci de Balaguer com a Capital de la Sardana 2021. Recordem que el títol l’ostenta enguany la vila de Montblanc, que el 2019 ho farà Perpinyà i ¡que el 2020 ho serà Sant Feliu de Guíxols.

I acabarem el programa desitjant-vos un Bon Nadal de dues maneres diferents: d’una banda amb el Vers de Nadal que us recitem conjuntament l’Amadeu Carbó i en Jesús Ventura i que ha escrit el bon amic Pep Fornés (Nadal groc 2018); i com ja es tradicional des de fa molts i molts anys, el darrer tema musical abans de Nadal serà la sardana del nostre director titulada “Nadales”.

No cal dir que estem feliços pel final de la vaga de fam dels nostres presos polítics. Però no oblidem que encara estan presos i que en tenim a l’exili. I que per Nadal, no seran a casa i continuaran essent ostatges de l’Estat espanyol.

Per tant la nostra habitual felicitació nadalenca enguany ha de ser:

BON NADAL i LLIBERTAT