Programa 460 – 28/12/2018 – Edició 2249

Programa 460 – 28/12/2018 – Edició 2249

Concert de Nadales al FES TA FESTA

Amb un especial i sentit record pels presos polítics i pels exiliats que no han pogut passar el Nadal a casa amb normalitat.

I és que aquest darrer programa de l’any serà com un enfilall de temes nadalencs o inspirats en el Nadal, tots amb el seu corresponent Youtube. És a dir que podreu escoltar i després mirar el peculiar concert que us proposem. Un concert que clourem amb l’adaptació del “Bona nit” dels Pets que vam poder cantar la nit de Nadal davant la presó de LLedoners i dedicat als presos i a les preses polítics just abans del bona nit i bon Nadal d’en Joan Bonanit. Felicitats per la iniciativa.

Abans però del concert tindrem l’oportunitat de conèixer la catorzena semifinalista del concurs La Sardana de l’Any 2018, concretament, la titulada “El barri antic”, de l’Antoni Mas Bou. I no serà aquesta l’única sardana del programa ja que el clourem amb una espècie de bis del concert: la sardana “Tendres records” del mestre Agustí Borgunyó, una preciosa composició de l’autor sabadellenc en la qual també glosa nadales.

I de les SECCIONS, tot i que en general les suprimirem, no ens oblidarem del “Resum de la Temporada Castellera 2018 – i IV“, dedicada a les colles de 7, que serà la darrera CRÒNICA CASTELLERA de l’any d’en Carles Esteve, amb qui ens retrobarem als voltants de Sant Jordi per iniciar les cròniques de la nova temporada 2019.

Però a banda de tot això, el CONCERT DE NADALES 2018 del FES TA FESTA: variat, eclèctic, esbojarrat i seriós a la vegada, sentit, popular… Com nosaltres mateixos…

BONA ENTRADA D’ANY PER A TOTS!!!


I aquí teniu la resta de temes del concert:

1 – PASSEIG EN TRINEU (Sleigh ride) el popular tema d’en Leroy Andreson arranjat per Francesc Cassú amb la Cobla Berga Jove que n’han fet un video-clip.

2 – FUM FUM FUM, la tradicional nadala catalana amb el Cor Jove de l’Orfeó Català, Pau Casan (piano) i Estene Nabona (director) i amb arranjament de l’Albert Guinovart.

3 – EL DIMONI ESCOAT en la versió del grup de ses illes MÚSICA NOSTRA enregistrada l’any 2008 en el seu treball CANTA NADAL.

4 – NADAL A CASA, la reproducció íntegra d’un EP de l’any 1963 que escenificava una reunió familiar cantant nadales just abans de l’àpat nadalenc, amb les veus de Josep M. Espinàs i Maria Cinta. Una petita joia.
(En aquest cas el Youtube no aporta més que imatges del disc que es van repetint).

5 – TORNA A SER NADAL, una nadala de nova fornada composta pel Dani Coma l’any 2015 que escoltem amb el grup sabadellenc MACEDÒNIA, en Xavier Mestres al piano i els Cors infantils de Bellaterra.

i 6 – AQUÍ ÉS NADAL I ESTIC CONTENT, la cançó de la Campanya de Nadal 2010 de TV3 i Catalunya Ràdio, amb el Grup LA PEGATINA.