Programa 468 – 22/02/2019 – Edició 2257

Programa 468 – 22/02/2019 – Edició 2257

50 anys dels
Castellers de Barcelona

Parlarem d’aquest mig segle d’existència del Castellers de Barcelona, una colla que ha programat molts actes per celebrar-ho i que els van presentar aquest passat dilluns dia 18. Una presentació que vam emetre en directe pel Facebook del FES TA FESTA i que podeu tornar a veure en aquest enllaç.

Jordi Fosas nou director artístic
de la Fira Mediterrània

Jordi Fosas

Però també ens volem fer ressò de l’imminent nomenament de l’olotí Jordi Fosas com a nou director artístic de la Fira Mediterrània, de Manresa. El fins ara director del Festival ÉsDansa, de Les Preses, assumirà en els propers dies aquest important càrrec en l’organigrama del festival manresà. Un gran treballador de la cultura popular a qui desitgem el més gran dels èxits en la seva nova tasca.

Dos temes de capçalera per aquest darrer FES TA FESTA del mes de febrer en el qual no faltaran tampoc les SECCIONS, com sempre d’allò més variades:

No s’acabarà aquí la música, ja que escoltarem dues sardanes: la primera finalista de La sardana de l’any 2018, la titulada “Montblanc, capital de la Sardana”, de l’Alfred Abad; i “El llac per joguina”, de Manuel Saderra i Puigferrer, una petita delícia. Acabarem el programa també amb cobla, però amb aquest cas amb la glosa de “Les danses de Vilanova”, d’Eduard Toldrà. I el nostre Youtube de la setmana el protagonitzarà un Adrià Puntí molt jovenet amb un tema titulat “Setze jutges”, d’aquell treball del 1999 titulat L’HORA DEL PATI.

I a banda de tot això parlarem del llibre “Escultors de la festa”; del número 16 de la revista CANEMÀS; de l’Arribo del carnaval barceloní que el faran enguany ELS COMEDIANTS, de les activitats de la COMPANYIA L’ANÒNIMA DE JOCS. D’aquest mes de març amb viatge al Festival de Jocs de Cannes; dels concerts al voltant de la cobla que ens proposa l’Espai Ter de Torroella de Montgrí, començant pel d’aquest dissabte amb Els Montgrins; de la Diada del Soci de l’Agrupació Sardanista L’Ideal d’en Clavé, de Les Roquetes; de….

I tot i que en parlarem més abastament la propera setmana, us parlarem del nou treball dels Quicos, ja que aquest divendres 22, al CAT, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries presentaran el seu nou espectacle “Viatge a Buda”.

I com sempre, pensant amb els nostres presos polítics i amb els nostres exiliats.

No ens els podem treure del cap…