Programa 491 – 02/08/2019 – Edició 2280

Programa 491 – 02/08/2019 – Edició 2280

Festivals i concerts als FES TA FESTA d’agost

Entre els dies 7 i 11 d’agost arriba a Palamós la 3a edició del Festival AMB SO DE COBLA amb un programa espectacular en el qual destaca especialment la proposta de fusió del Grup OBESES i el seu cor amb la cobla BERGA JOVE, la Electro Cobla Sound que presenta en Llibert Fortuny o el 19è Concert de la Costa Brava – Memorial Ricard Viladesau amb Els Montgrins i La Principal de la Bisbal, entre moltes altres propostes.

I fent un d’aquells salts geogràfics que només la ràdio ens permet fer, ens desplaçarem fins a Bellver de Cerdanya per parlar-vos d’un altre Festival, el TRAMA, o el que és el mateix, la 7a Mostra de Músiques de les Muntanyes d’Europa que se celebrarà entre els dies 10 i 12 d’agost, tot i que des del 5 ja està en marxa L’ENTRAMAT, un seguit d’actuacions per diversos municipis veïns de la Cerdanya Lleidatana. La Dharma, Urbàlia Rurana, Jaume Arnella i Carles Belda, Criatures, Heura Gaya i Eduard Iniesta, entre molts d’altres i a més de representants de Occitània, Euskadi, Astúries, País Valencià o Noruega.

Però els FES TA FESTA del mes d’agost, a banda de parlar-vos de grans festivals, us oferiran cada setmana un petit concert diferent i el d’aquest primer cap de setmana l’hem volgut dedicar a la figura del mestre Josep Serra i Bonal. El programa és el següent:

 • MARXA SOLEMNIAL                           (1898)
  Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona – Jordi León, director
 • JÚPITER (vals)                                  (1900)
  Orquestra Filharmònica de Catalunya – Carles Coll, director
 • L’ARLESIANA (polca)                          (1899)
  Cobla Mediterrània – Jordi León, director
 • EL DESPERTAR D’UN SOMNI (sardana) (1900)
  Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – Salvador Brotons, director
 • L’ENRAMADA (sardana)                      (1904)
  Cobla Mediterrània – Jesús Ventura, director
 • PLANY (sardana)                                (1908)
  Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona – Jordi León, director
 • PRESENTS DE BODA (fantasia)            (1923)
  Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona – Jordi León, director

I la música del programa no s’acabarà amb el concert ja que abans tindrem una versió de la Névoa i el guitarrista Vicenç Solsona de les immortals “Corrandes d’exili” d’en Joan Oliver-Pere IV, i l’acabarem amb la sardana “Palamós”, de Ricard Viladesau, amb la cobla Els Montgrins.

I tot i que les seccions fan vacances, en tenim dues de guàrdia que no faltaran cap cap de setmana: la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que aquesta vegada ha titulat “Els marrecs de Salt coronen la Catedral”; i les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que en aquesta ocasió ens comenta aquella expressió que diu “Peti qui peti”.

Doncs això. Peti qui peti. I la setmana que ve, més FES TA FESTA.