Programa 493 – 16/08/2019 – Edició 2282

Programa 493 – 16/08/2019 – Edició 2282

Arriba el Festival ÉSDANSA

La vila de Les Preses i, per extensió la comarca de la Garrotxa en general, viuran els propers dies la 37a. edició del Festival de la dansa d’arrel tradicional, l’ÉsDansa, que enguany s’escau la setmana que va del 19 al 26 d’agost. Set dies intensos d’entreteniment i formació, amb un cartell d’actuants espectacular i una munió de propostes lúdico-pedagògiques que faran gaudir a grans i petits amb una proposta general que podríem batejar com d’immersió dansaire. Trobareu tota la informació del Festival al seu web www.esdansa.cat al que també podeu accedir directament des de la sidebar right del nostre web. Al final del davantal, podeu veure també dos vimeos de promoció.

Però a banda de parlar-vos de l’ÉsDansa, no abandonarem la fórmula d’agost del FES TA FESTA i tindrem un CONCERT, en aquest cas la segona part de la intervenció de l’Andrea Motis i el seu quintet en el Concert LA PATUM AL C.A.T. que es va celebrar el passat 13 de juny al Centre Artesà Tradicionàrius de la barcelonina vila de Gràcia. El programa d’aquest segon capítol del concert el formen dues versions de danses tradicionals de Patum a càrrec del quintet i l’estrena de l’obra Patum 2019, del compositor Sergi Vergés que ajunta la formació de l’Andrea Motis amb la Banda del Memorial Ricard Cuadra, tots ells sota la direcció del mestre Sergi Cuenca. Al final d’aquest davantal, el programa.

Perquè abans us hem de dir encara que tindrem les dues seccions estiuenques del FES TA FESTA, o més ben dit, les que no descansen a l’estiu: la CRÒNICA CASTELLERA, d’en Carles Esteve, que aquesta setmana ens destaca que “La Colla Vella recupera el liderat”; i les DITES I REFRANYS, d’en Víctor Pàmies, que aquesta setmana ens en proposa una de molt interessant i amb moltes lectures: “El joc no paga la candela”.

I encara tindrem temps d’escoltar a dos dels grups de música tradicional que formen part de l’elenc d’actuants de l’ÉsDansa d’enguany: el grup FENYA RAI! que ens explicarà la història d’Un pobre terrisser; i els STUKAT DEL BOLET que ens convidaran a ballar la seva Polca d’Urss.

I encara tindrem temps de parlar de les darreres actuacions de LA PLAÇA DEL FOLK, i de la 51a edició de la UNIVERSITAT CATALANA D’ESTIU a Prada de Conflent que tindrà lloc entre els dies 16 i 24 del present mes d’agost…

I és que no se’ns acaba la corda. Què voleu que hi fem…

Foto: Carlos Pericás

————————————————————

PROGRAMA DEL CONCERT D’AVUI

  • ELS NANS VELLS Quintet
  • LA DANSA DE FALGARS Quintet
  • LA PATUM 2019 (estrena) Quintet + Banda – Sergi Cuenca, director

Andrea Motis Quintet
Andrea Motis (veu, trompeta i saxo), Joan Chamoro (contrabaix), Ignasi Terraza (piano), Josep Traver (guitarra) i Esteve Pi (percussió)
Banda del Memorial Ricard Cuadra
Sergi Cuenca, director

————————————————————