Programa 513 – 03-01-2020 – Edició 2302

Programa 513 – 03-01-2020 – Edició 2302

CD’s i llibres
per demanar als Reis

En aquest primer programa de 2020 us recordarem algunes de les noves edicions discogràfiques de les darreries del 2019 i que en el seu moment us vam presentar una mica corre-cuita. De fet, farem un concert amb totes elles i entremig us recomanarem també alguns llibres interessants.

Del CD FERRAN CARBALLIDO – SARDANES hem triat un títol que, d’altra banda, ens sembla força adient per als moments que continuem vivint: “El món ens mira”, escrita l’any 2015 i que continua del tot vigent. El CD el va enregistrar l’any passat la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona sota la direcció d’en Marcel Sabaté.

També escoltarem dos temes del CD IMMERSIÓ, el nou treball fruit del binomi format pel tenora Jordi Molina i el pianista i arranjador Joan Díaz. La tenora i el piano junts versionant alguns dels temes musicals més emblemàtics de la història dels Països Catalans. Hem escollits “Paraules d’amor” i “Juny” però al disc hi trobareu des de la “Muixeranga d’Algemesí” fins a “La balanguera” passant per “Les flors de maig” d’en Clavé entre d’altres. Un treball interessantíssim que no dubtem de recomanar.

Ens entretindrem també amb el CD COMPLICITATS de la cobla La Principal de La Bisbal, el CD d’obligades de trompeta i fiscorn que han ideat, endegat i enregistrat en Jordi Gil i en Gerard Lanau, els solistes d’aquests instruments de la cobla bisbalenca. D’aquesta placa us convidem a escoltar “Búffalo Bill”, obligada de fiscorn del mestre Josep Coll i “Clatellades” la sardana que el mestre Conrad Saló va dedicar al gran trompetista Francesc Capellas.

Seguirem amb el CD GRAN BALL AMB LA COBLA MEDITERRÀNIA – Volum III del qual també escoltarem dos temes: d’una banda una peça de lluïment de flabiol titulada “Feux follets”, original d’Eugène Damaré per a flauta i orquestra i transcrita per a flabiol i cobla pel mestre Bernat Castillejo, amb l’Isabel Gregori com a flabiol solista. I d’una altra banda, una altra transcripció d’en Bernat Castillejo: en aquest cas d’una rumba-anunci escrita pel mestre Agustí Borgunyó als Estats Units per tal de promocionar la venda d’una marca de cafè. El seu títol “Tupinamba”, no us sona? Una veritable troballa musical que posa punt i final a un disc realment més que notable.

Però també, com us hem dit, us parlarem de llibres. Com per exemple, del primer de la a nova editorial FILIGRANA que es titula Rondalles contades a la vora del foc de la Rosa Oliveros Arasa; o del titulat Criatures Fantàstiques de l’imaginari col·lectiu d’en Bienve Moya, d’Editorial COSSETÀNIA; o el del nostre col·laborador Joan Arimany sobre les Ermites, santuaris i devoció popular a Catalunya; o del Foc, foc, correfoc un llibre multi-autor de l’editorial EL CEP I LA NANSA-Ajuntament de Barcelona sobre els 40 anys del correfoc barceloní.

I encara tindrem temps per conèixer una altra de les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies que ens sembla força adient per aquest primer programa de l’any: “Llibres, camins i dies porten saviesa”.

I d’escoltar la sardana “La vaca cega”, d’Antoni Juncà, en la versió enregistrada aquest passat 2019 per la Cobla de Cambra de Catalunya sota la direcció del mestre Gerard Pastor i d’acabar el programa amb la sardana “Il·lusió”, d’en Lluís Alcalà, un títol que s’escau d’allò més en aquestes dates prèvies a la vista dels mags d’Orient.

Recordeu que a nosaltres ens han deixat un premi relacionat amb el Tradicionàrius i el FACEBOOK del programa. Ja cal que hi estigueu atents!