Programa 514 – 10/01/2020 – Edició 2303

Programa 514 – 10/01/2020 – Edició 2303

Comença el TRADICIONÀRIUS 2020

Aquest divendres 10 de gener es dona el tret de sortida de la 33a. edició del FESTIVAL FOLK INTERNACIONAL TRADICIONÀRIUS que es desenvoluparà fins el 3 d’abril amb el CAT, el Centre Artesà de Gràcia com a epicentre. De la presentació, que va tenir lloc aquest passat dimecres, us en parlarem amb alguns talls de veu d’en Jordi Fàbregas, el màxim factòtum de l’event. Aquí al costat podeu veure la foto de família de l’acte i una mica més a la dreta, a la sidebar del nostre web, teniu el link a la plana web del TRADICIONÀRIUS per consultar tota la programació.

També volem felicitar en Nil Rider, el flamant guanyador del passi doble per a tots els actes del Festival, que ha guanyat en el nostre concurs al Facebook. Estigueu atents a les xarxes perquè hi haurà més concursos i més sorpreses.

Però en aquest segon FES TA FESTA de l’any us parlaré de moltes més coses. Hi haurà les SECCIONS, com sempre diverses i variades:

I estrenem una nova secció. Com veureu el 2020 ve farcit d’estrenes. La primera ens ve de la ma de la Companyia l’Anònima de Jocs. Es diu PARAULA DE JOC i és el fruit d’un exastiu estudi de tot el que apareix al Diccionari d’en Pompeu Fabra relacionat amb el joc. Però ens ho explicaran millor ells mateixos en aquesta primera entrega que han titulat “Introducció”.

En l’apartat musical escoltarem el tema “Es caulets”, el que obre el CD GAIZCA PROJECT – Músiques tradicionals gallegues, basques i catalanes des d’una òptica contemporània que es presenta a la inauguració del Tradicionàrius.  També sentirem la sardana “El secret d’Olesa”, de Xavier Ventosa, la flamant guanyadora del Premi Joventut de La Sardana de l’any 2018, tot esperant els resultats del sorteig i les primeres eliminatòries del concurs del 2019.

I el nostre Youtube de la setmana serà la “Juerga catalana-2”, una cançó que ens regalava fa uns mesos la follia de l’inimitable Albert Pla i que segur que us caldrà escoltar però, sobretot, veure més d’una vegada i de dues. Molta informació en molt poc temps.

I encara us comentarem una munió d’actes com ara la presentació aquest dissabte a Tarragona del CD IMPARABLES, amb sardanes de l’Alfred i de l’Anna Abad, o el Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga que clourà també aquest dissabte a la tarda ala Basílica del Pi.

I acabarem el programa, encara amb el Nadal, els pessebres i els Reis d’Orient al clatell, amb la sardana “Regal de Reis” del mestre Martirià Font.

Tot i que el millor regal seria veure tothom a casa seva i en llibertat.