Programa 547 – 28/08/2020 – Edició 2336

Programa 547 – 28/08/2020 – Edició 2336

Les 48enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya a escena

Entre els dies 4 i 10 de setembre se celebrarà la quaranta-vuitena edició de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, aquest festival que organitza ADIFOLK (l’Associació per a la Difusió del Folklore) i que distribuirà per diverses poblacions del Principat les actuacions de les companyies de dansa tradicional provinents de països com Croàcia, Equador, Perú, Colòmbia i de l’Illa de Pasqua (Xile). La jornada inaugural se celebrarà un any més a la vila de Calella on els assistents podran conèixer una petita mostra del repertori de tots els grups participants. Podeu consultar el programa general i el quadre d’actuacions al web: www.adifolk.cat.

 

També tindrem les SECCIONS estiuenques:

DITES I REFRANYS, amb en Víctor Pàmies – Les males notícies corren més que el vent
CANTS DE TAVERNA, amb Francesc Sànchez Carcassés – Na nena (Tornada a Menorca) / Grup Les Anxovetes

I encara en clau musical us presentarem una novetat discogràfica: el darrer enregistrament de la Cobla de Cambra de Catalunya que en aquesta ocasió té la música del mestre Josep Serra i Bonal com a protagonista. Es tracta del tercer (tot i que ha estat el primer en editar-se) d’un projecte d’un total de sis discs compactes que en conjunt esdevindran una àmplia antologia del compositor de Peralada.

Aquest que apareix ara al mercat està dedicat a les sardanes escrites entre els anys 1906 i 1910 i ha estat dirigit pel mestre Alfons Reverter.

De l’esmentat CD escoltarem la sardana “Cercant l’amor”.

I encara en clau musical dir-vos que iniciem el programa amb un tema històric dels inoblidables AL TALL: el “Cant de caulets”.

I a la segona part del programa, el CONCERT DE BUTXACA, una setmana més dedicat al barceloní Fèlix Martínez Comín, integrat pràcticament per una sola obra: “Canigó”, música per a la dramatització del poema de Jacint Verdaguer per a dos rapsodes, veu, arpa, percussió i cobla. Vint-i-cinc minuts quasi ininterromputs de música i poesia. I, com podreu comprovar, amb un elenc de luxe:

Joan Borràs i Enric Pous, rapsodes
Nina, veu
Magdalena Barrera, arpa
Santi Molas, percussió
Cobla Mediterrània
Jesús Ventura, director

I per cloure el concert i el programa, una de les darreres sardanes del mestre Martínez i Comín: “Plenitud”, sardana de l’any 1988 que ens interpretarà la Cobla de Cambra de Catalunya.

I la setmana que ve més FES TA FESTA amb un altre concert de butxaca que dedicarem al mestre Josep Vicens i Juli (l’avi Xaxu), amb algunes sorpreses que pensem que us agradaran.

I amb l’Amadeu Carbó que esperem que hagi acabat ja les seves vacances. Mentrestant el podeu trobar a les xarxes.

Avui un repte etnobotànic.

Posted by Amadeu Carbó on Wednesday, 19 August 2020

Avui va de mites i llegendes…..

Posted by Amadeu Carbó on Thursday, 20 August 2020